Bývalého ministra školstva Lászlóa Szigetiho budú súdiť za podvod

NETKY.SK • 5 Október 2014, 15:12 • 2 min
Bývalého ministra školstva Lászlóa Szigetiho budú súdiť za podvod

BRATISLAVA - Bývalý minister školstva László Sz. (57) z SMK sa postaví pred súd.

slovakia

left justify in out

Obvinený je zo subvenčného podvodu, ktorého sa mal dopustiť ako minister v roku 2006. Okresný súd Bratislava III vytýčil pojednávanie na 10. októbra. 
      

"Vo veci obvineného z trestného činu subvenčného podvodu vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začiatkom júna tohto roku ukončil vyšetrovanie návrhom na podanie obžaloby," potvrdil TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Prokuratúra podala obžalobu o mesiac neskôr. 
      

O prípade informoval vlani v novembri denník Sme, podľa ktorého sa mala dotácia z ministerstva vo výške 116.000 eur použiť na opravu telocvične v obci Zemianska Olča v okrese Komárno. Kontrola však zistila, že starosta obce Ladislav Komjáti neminul peniaze na opravu telocvične, ale na rekonštrukciu veľkej sály súkromnej spoločnosti. Keďže dotácia sa mohla vzťahovať len na objekt obce, Komjáti to podľa denníka vyriešil tak, že so súkromnou spoločnosťou uzavrel zmluvu o dlhodobom prenájme za 1550 eur mesačne. Podľa Komjátiho slov mu to tak poradil vtedajší minister školstva László Sz. S tým sa TASR nepodarilo spojiť, pre médiá vlani tvrdil, že sa cíti byť nevinný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies