Bývalého manažéra Pearl Jam odsúdili za okrádanie skupiny

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 12:22 • 2 min
Bývalého manažéra Pearl Jam odsúdili za okrádanie skupiny

LOS ANGELES - Rickeyho Charlesa Goodricha, bývalého manažéra americkej rockovej kapely Pearl Jam, odsúdili na štrnásť mesiacov väzenia za to, že skupinu okradol o 380-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas štyroch rokov, keď mal na starosti financie kapely. Členovia skupiny na to prišli vďaka súkromnému detektívovi, ktorého si najali, keď nadobudli podozrenie, že Goodrich sa obohacuje na ich úkor. Vyšetrovanie odhalilo, že manažér použil peniaze skupiny na splatenie vlastných dlhov, ale aj na dovolenky a nákup vína. Goodrich pôvodne svoju vinu odmietal, v decembri sa však nakoniec priznal.

 

Pearl Jam pôsobia na hudobnej scéne od roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov kópií nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991) so skladbami Alive, Jeremy, Porch, Even Flow, či Oceans. Na konte majú aj štúdiové nahrávky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013). Medzi ich hity patria skladby Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Yellow Ledbetter, Better Man, Daughter, Last Kiss, I Am Mine, World Wide Suicide alebo The Fixer. Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti ju charakterizujú ako osobitú rockovú či alternatívno-rockovú kapelu. Ich pôsobenie na scéne zrekapituloval v dokumente Pearl Jam Twenty (2011) režisér Cameron Crowe. Tento rok v lete absolvujú európske turné, v rámci ktorého sa 25. júna predstavia aj vo viedenskej Stadthalle. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona