Bývalého lídra Muammara Kaddáfího zatkli v Syrte

NETKY.SK • 21 Október 2011, 02:03 • 2 min
Bývalého lídra Muammara Kaddáfího zatkli v Syrte

Bývalého lídra Muammara Kaddáfího zatkli v Syrte - Politika Jednotky líbyjskej Prechodnej národnej rady (NTC) zatkli dnes bývalého lídra Muammara Kaddáfího. K zadržaniu došlo v jeho rodnom meste Syrta, z ktorého sa pokúšal uniknúť v konvoji vozidiel.

slovakia

left justify in out

img

Jednotky líbyjskej Prechodnej národnej rady (NTC) zatkli dnes bývalého lídra Muammara Kaddáfího. K zadržaniu došlo v jeho rodnom meste Syrta, z ktorého sa pokúšal uniknúť v konvoji vozidiel. S odvolaním sa predstaviteľov NTC to oznámila televízia al-Džazíra.
Zatknutie potvrdil vysokopostavený vojenský predstaviteľ NTC Abdal Madžíd, podľa ktorého má Kaddáfí zranené nohy. "Je zajatý. Je zranený na oboch nohách... Odviezli ho sanitkou," povedal Madžíd telefonicky agentúre Reuters.
Kaddáfího zadržali krátko po tom, čo vojenské jednotky dočasnej líbyjskej vlády po niekoľkohodinových bojoch dobyli prístavné mesto Syrta, poslednú významnú baštu ozbrojeného odporu stúpencov zosadeného líbyjského vodcu.
Velitelia bývalých povstalcov oznámili, že v Syrte ovládli posledné pozície prokaddáfiovských ozbrojencov, a celú Syrtu tak dostali do svojich rúk.
"Syrta bola oslobodená. Kaddáfího sily tu už nie sú," povedal plukovník Júnus Abdalí, veliteľ operácií vo východnej polovici mesta. "Teraz prenasledujeme bojovníkov, ktorí sa snažia utiecť," citovala ho agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies