Bývalého kanadského mafiánskeho bossa zastrelili v Toronte

NETKY.SK • 31 Január 2016, 16:02 • 2 min
Bývalého kanadského mafiánskeho bossa zastrelili v Toronte

TORONTO - Bývalého mafiánskeho bossa 87-ročného Rocca Zita zastrelili v piatok v jeho dome v kanadskom Toronte, informuje dnes spravodajský server BBC.

slovakia

left justify in out

Rocco Zito bol podľa kanadských médií vysoko postaveným členom obávaného mafiánskeho klanu Ndrangheta z regiónu Kalábria v južnom Taliansku. Svojho času mal byť jedným z najmocnejších mafiánskych vodcov v Toronte, píše denník Toronto Sun.

 

Príslušníci bezpečnostných zložiek v Toronte reagovali na správu o streľbe v Zitovom dome. Po príchode na miesto našli na zemi ležať muža so strelnými zraneniami, ktorým následne podľahol.

 

V policajnom vyhlásení sa uvádza, že podozrivým z vraždy je Zitov 51-ročný zať Domenico Scopelliti, ktorý sa v sobotu sám odovzdal do rúk polícii. Scopelliti ešte v ten istý deň predstúpil pred súd, kde ho obvinili z vraždy prvého stupňa.

 

Rocco Zito sa narodil v roku 1928 v kalábrijskom meste Fiumara, v polovici päťdesiatych rokov sa presťahoval do Kanady. Údajne mal mať kontakty s pobočkami zločineckého klanu Ndrangheta v New Yorku, Montreale a Taliansku, píše BBC.

 

Medzinárodná zločinecká skupina Ndrangheta so sídlom v talianskej Kalábrii spravuje podľa talianskej polície jednu z najväčších sietí pašerákov kokaínu v Európe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona