Bývalého hokejového internacionála odsúdili na 3 roky a 8 mesiacov

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 19:21 • 2 min
Bývalého hokejového internacionála odsúdili na 3 roky a 8 mesiacov

OLOMOUC - Bývalého nemeckého hokejového internacionála českého pôvodu Daniela Kunceho (46) poslal v utorok Okresný súd v Olomouci na tri roky a osem mesiacov za mreže za spáchanie dopravnej nehody v opitosti, pri ktorej prišla o život jeho 28-ročná spolujazdkyňa.

slovakia

left justify in out

Súd navyše na šesť rokov zakázal obžalovanému riadiť motorové vozidlo a zaviazal ho uhradiť pozostalým odškodné a škody na automobile v celkovej výške rádovo miliónov Kč. Informácie priniesol internetový server Novinky.cz.

 

Rodák zo Šumperka, ktorý hrával hokej i za Vítkovice či Olomouc a neskôr odišiel do spolkovej republiky, reprezentoval Nemecko na šiestich MS a dvoch ZOH.

 

Vlani 8. decembra nezvládol krátko po polnoci riadenie motorového vozidla a prechádzajúc z jedného jazdného pruhu do druhého vyšiel na chodník, aby následne narazil do stĺpa. Spolujazdkyňa zomrela na mieste nešťastia. Vodič mal v krvi 2,63 promile alkoholu.

 

Za usmrtenie z nedbalosti a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky mu hrozilo aj osem rokov väzenia. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, tak štátne zastupiteľstvo, ako aj obhajoba využili možnosť zvážiť ďalší postup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona