Bývalého gruzínskeho veľvyslanca v Rusku našli zastreleného

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 07:30 • 2 min
Bývalého gruzínskeho veľvyslanca v Rusku našli zastreleného

TBILISI - Bývalého gruzínskeho veľvyslanca v Rusku, ktorý vysoký post zastával počas vojny medzi oboma krajinami z roku 2008, v utorok našli zastreleného v jeho aute. Informovala o tom miestna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Zároveň naznačila, že 50-ročný Erosi Kicmarišvili mohol spáchať samovraždu. Vedľa jeho mŕtveho tela našli jeho vlastnú zbraň, nie je však isté, že práve z nej zaznel smrteľný výstrel.

 

Kicmarišviliho považovali za človeka blízkeho bývalému prezidentovi Michailovi Saakašvilimu. Toho však neskôr skritizoval za kroky vedúce ku konfliktu s Ruskom. Kicmarišvili po vojne vyšetrovateľom povedal, že Gruzínsko bolo v celom konflikte agresorom a nesprávne počítalo s prípadnou americkou pomocou a ochotou Washingtonu bojovať proti ruskej armáde. Samotný Saakašvili to označil za "absolútny nonsens".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona