Bývalého gréckeho ministra dopravy zatkli: Jazdil bez platných dokladov

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:11 • 2 min
Bývalého gréckeho ministra dopravy zatkli: Jazdil bez platných dokladov

ATÉNY - Bývalého gréckeho ministra dopravy Michalisa Liapisa zadržala dnes polícia po tom, ako ho pristihla pri jazde automobilom s falošnými štátnymi poznávacími značkami, bez platného vodičského preukazu a poistenia vozidla. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Liapis (62), ktorý zastával ministerský post v rokoch 2004-2007, teraz bude čeliť vyšetrovaniu zo strany prokuratúry. Podľa vlastných slov už skôr odovzdal poznávacie značky svojho luxusného terénneho automobilu na príslušných úradoch, aby zaň nemusel platiť dane. Falošné značky boli na vozidlo pripevnené až neskôr.
Ak ho prokuratúra uzná vinným, politik môže skončiť s trestom odňatia slobody na niekoľko mesiacov a pokutou vo výške do 15.000 eur. Jeho kancelária udalosť bezprostredne nekomentovala. Liapsis pôsobil v stredopravej strane Nová demokracia (ND), ktorá patrí k hlavným politickým subjektom v Grécku a pochádza z nej aj súčasný premiér Antonis Samaras.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies