Bývalého egyptského prezidenta Mubaraka prepustia z väzenia

NETKY.SK • 19 August 2013, 14:46 • 2 min
Bývalého egyptského prezidenta Mubaraka prepustia z väzenia

KÁHIRA - Bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka, ktorého zvrhli počas povstania v roku 2011, prepustia z väzenia v priebehu nasledujúcich 48 hodín po tom, čo ho prokuratúra v prípade korupcie zbavila obvinenia.

slovakia

left justify in out

Posledný právny dôvod pre zotrvanie Mubaraka vo väzbe je ďalší prípad korupcie, ktorý by mali objasniť tento týždeň. "Jediné, čo nám zostáva, je jednoduchá administratívna procedúra, ktorá by nemala trvať viac ako 48 hodín. Mali by ho prepustiť koncom týždňa," povedal Mubarakov právny zástupca Faríd Díb.

Mubaraka (85) donútili vo februári 2011 rezignovať rozsiahle protesty. Obžalovali ho zo zodpovednosti za zabitie vyše 800 demonštrantov počas vtedajších zrážok. Na procese ide tiež o obvinenia z korupcie.

Mubaraka odsúdili vlani v júni na doživotie. Súd však v januári nariadil obnovenie procesu po schválení odvolaní prokuratúry i obhajoby. Obe strany dôvodili inými nedostatkami v pôvodnom procese, ktorý bol kritizovaný pre predloženie slabých dôkazov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona