Bývalého českého ministra vnútra Langera prepustili bez obvinenia

NETKY.SK • 14 Október 2015, 17:30 • 2 min
Bývalého českého ministra vnútra Langera prepustili bez obvinenia

PRAHA - Bývalý český minister vnútra Ivan Langer (ODS), ktorého v utorok zadržali kriminalisti kvôli prípadu klientelistickej siete medzi olomouckými policajtmi, podnikateľmi a politikmi, v tejto chvíli obvinený nebude. Informovala o tom dnes Česká televízia.

slovakia

left justify in out

Podľa serveru Neovlivni.cz však meno politika v sieti figuruje - hoci on sám uvádza, že nevie, akú úlohu v utorkovom policajnom zásahu zohral. Podľa ministra financií Andreja Babiša by zásah mohla riešiť aj Bezpečnostná rada štátu.

 

Raziu Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) dozorovaná olomouckým prokurátorom Ivom Ištvánom sa odohrala na niekoľkých miestach ČR. Policajné prehliadky prebiehali v pražskom a olomouckom byte exministra vnútra Ivana Langera, v dome jeho priateľa a olomouckého podnikateľa Ivana Kyselého a v úrade hajtmana Olomouckého kraja.

 

Samotného Langera, ktorý v súčasnosti pôsobí ako advokát a šéf správnej rady súkromnej vysokej školy CEVRO, policajti zadržali v utorok na Parížskej ulici v Prahe. Okolo siedmej večer ho priviezli do jeho bytu v centre Olomouca, kde v tom čase už od 10.00 h prebiehala domová prehliadka; z bytu vyniesli dve veľké papierové vrecia.

 

Po 3,5 hodinách ho znova odviezli preč a v stredu ráno prepustili. Okolnosti prípadu Langer najprv komentovať nechcel, neskôr pre Rádiožurnál Českého rozhlasu povedal, že nevie, akú úlohu v prípade hrá ani čo u neho polícia hľadala. Viac sa - s ohľadom na vyšetrovanie - vyjadrovať nechcel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies