Bývalého českého ministra obrany súdia za korupciu

NETKY.SK • 20 Január 2014, 16:36 • 2 min
Bývalého českého ministra obrany súdia za korupciu

PRAHA - Mestský súd v Prahe začal v pondelok pojednávať v kauze bývalého českého ministra obrany Martina Bartáka, ktorý je obvinený z korupcie a v prípade usvedčenia môže stráviť vo väzení až 12 rokov.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný politik údajne v roku 2008 požadoval od bývalého veľvyslanca USA v Česku William Cabaniss úplatok vo výške zhruba päť miliónov amerických dolárov (3,7 mil. eur), za čo mal vyriešiť problémy ohrozujúce dodávky vozidiel pre armádu od českého výrobcu Tatra. Barták v danom čase pôsobil ako prvý námestník ministerky obrany Vlasty Parkanovej, ktorej nástupcom bol v období od mája 2009 do júla 2010. Bývalý veľvyslanec bol zasa predsedom dozornej rady v spoločnosti Tatra. Barták popiera, že by akýmkoľvek spôsobom pochybil. Termín, kedy by mohol v kauze padnúť rozsudok, zatiaľ nie je známy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona