Bývalé reprezentantky USA svedčili pred Kongresom o obťažovaní

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 12:27 • 2 min
Bývalé reprezentantky USA svedčili pred Kongresom o obťažovaní

Washington - Americké bývalé gymnastky Jamie Dantzscherová a Jessica Howardová svedčili v Kongrese, že ich sexuálne obťažoval niekdajší reprezentačný lekár Larry Nassar.

slovakia

left justify in out

Dvojica zároveň odporučila prijatie zákona, ktorý by vyžadoval prísnejšie hlásenie sexuálneho obťažovania v olympijských odvetviach. Pre škandál odstúpil z postup prezident Gymnastickej federácie USA (USA Gymnastics) Steve Penny. "Organizácia zlyhala vo svojej základnej povinnosti chrániť svojich športovcov. Nassarovi umožnili obťažovať mladé ženy a dievčatá viac ako 20 rokov," uviedla Dantzscherová podľa agentúry AP.

 

Denník Indianapolis Star pred mesiacom zverejnil reportáž, podľa ktorej vedenie USA Gymnastics nedostatočne zareagovalo na obvinenia z viacerých prípadov zneužívania. Sexuálnych útokov na mladých zverencov sa mali dopustiť viacerí gymnastickí tréneri a členovia lekárskych tímov.

 

Kauzu vlani odštartovala bronzová členka olympijského tímu z OH 2000 v Sydney Dantzscherová, ktorá podala žalobu na Nassara a obvinila ho zo sexuálneho obťažovania. Nasledovali žaloby od ďalších bývalých či súčasných gymnastov.

 

Nassar sedí v michiganskom väzení bez možnosti prepustenia na kauciu, kde čelí aj federálnemu obvineniu z detskej pornografie a žalobám od tuctov ďalších športovcov. Svoju vinu popiera.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies