Bývalá Weinsteinova asistentka dostala za mlčanie o obťažovaní 125 000 libier

NETKY.SK • 24 Október 2017, 13:46 • 2 min
Bývalá Weinsteinova asistentka dostala za mlčanie o obťažovaní 125 000 libier

LONDÝN - Zelda Perkinsonová v rozhovore pre Financial Times uviedla, že v roku 1998 podpísala dohodu o nezverejnení tejto skutočnosti po tom, ako voči Weinsteinovi vzniesla obvinenie. Producent podľa výpovede od Perkinsonovej žiadal masáž alebo ju ťahal do postele, keď boli spolu sami v hotelovej izbe.

slovakia

left justify in out

Bývalá asistentka Perkinsonová sa rozhodla vypovedať po tom, ako jej jedna z kolegýň prezradila, že filmový producent obťažoval aj ju. Obe ženy následne požiadali o náhradu škody a dostali 250 000 libier, ktoré si rozdelili. Obe tiež podpísali dohodu o mlčaní, ktorou sa zaviazali o zmienených udalostiach viac nehovoriť.

 

Porušením predmetnej zmluvy môže byť Perkinsonová nútená vyplatiť dohodu a môže jej aj hroziť vyplatenie náhrady škody či ďalších právnych poplatkov stanovených v kontrakte.

 

"Dohodu o zachovaní mlčania chcem verejne porušiť," povedala napriek tomu Perkinsonová pre Financial Times. "Pokiaľ to niekto neurobí, nenastane diskusia o tom, aké neslýchané sú takéto dohody a aké sú sumy nátlaku, ktorému sú obete vystavené," vysvetlila.

 

Weinstein akékoľvek obvinenie z nevhodného sexuálneho správania "jednoznačne" poprel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies