Bývalá tenistka ťažko hľadá slová: Som lesbička, zasiahlo ma ako hovorí o našej komunite

NETKY.SK • 12 Január 2018, 11:56 • 2 min
Bývalá tenistka ťažko hľadá slová: Som lesbička, zasiahlo ma ako hovorí o našej komunite

MELBOURNE - Bývalá americká tenistka Billie Jean Kingová si myslí, že jeden z hlavných grandslamových dvorcov Australian Open Margaret Court Arena by mal byť premenovaný pre komentáre austrálskej tenisovej legendy Margaret Courtovej o lesbičkách, bisexuáloch a transvestitoch.

slovakia

left justify in out

Kingová, priekopníčka v boji za rovnosť a rozmanitosť v tenise povedala, že je zástankyňa premenovania Margaret Court Areny, ktorú nazvali po rekordnej 24-násobnej grandslamovej šampiónke v singloch.

"Bolo to v poriadku, až kým nepovedala toľko hanlivých vecí o mojej komunite - som lesbička - o LGBTIQ," povedala Kingová v piatok na tlačovej konferencii v Melbourne. "Skutočne to hlboko zasiahlo do môjho srdca a duše. Osobne si nemyslím, že by Courtová mala mať naďalej svoje meno na štadióne," dodala.

Kingová prišla navštíviť Australian Open prvý raz počas ostatných ôsmich rokov, pri príležitosti 50. výročia jej titulu na AO. Sedemdesiatštyriročná tenisová legenda, majiteľka celkovo 39 grandslamových titulov (z toho 12 singlových) podotkla, že ak by hrávala v súčasnosti, na Margaret Court Arene by nenastúpila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona