Bývalá štátna tajomníčka usvedčuje exministra Petra Ž. z podplácania

NETKY.SK • 17 December 2020, 15:01 • 2 min
Bývalá štátna tajomníčka usvedčuje exministra Petra Ž. z podplácania

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka obvinená Monika J. vypovedá na NAKA o tom, ako mal uplácať sudkyňu.

slovakia

left justify in out


Ako sme Vás informovali, poslanca Hlasu a exministra hospodárstva a životného prostredia Petra Ž. obvinila Národná kriminálna agentúra (NAKA) z podplácania. Oficiálne to potvrdila polícia.

 

Vo veci na NAKA vypovedá bývalá štátna tajomníčka Monika. J, ktorá je v súčasnosti väzobne stíhaná. Vo svojej výpovedi zatiaľ uviedla, že Peter Ž. mal uplácať sudkyňu Najvyššieho súdu katarínu Pramukovú, ktorá rozhodovala spor o Gabčíkovo. 

 

Žiga podľa Jankovskej doniesol v taške 100-tisíc eur. Ona ich mala odovzdať sudkyni. Kým však Jankovská stihla Pramukovej peniaze ponúknuť, tá už spor rozhodla v prospech štátu. Zaujímavé boli aj okolnosti celej operácie. 

 

Jankovská Pramukovej totiž odovzdala peniaze tak, aby o tom sudkyňa nevedela.

V darčekovej taške doniesla malú pozornosť, ale aj obálku s peniazmi.

 

Keď Pramuková zistila, že je v taške hotovosť, úplatok odmietla a peniaze vrátila. Podľa našich informácií sudkyňa Pramuková spolupracuje s políciou na objasnení prípadu. 

 

Správu budeme aktualizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona