Bývalá speváčka Arch Enemy plánuje založiť nový projekt

NETKY.SK • 13 Január 2017, 15:45 • 2 min
Bývalá speváčka Arch Enemy plánuje založiť nový projekt

BERLÍN - Nemecká speváčka Angela Gossow, známa najmä ako bývalá líderka švédskej kapely Arch Enemy, plánuje založiť nový metalový projekt.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročná interpretka prezradila informáciu v rozhovore pre francúzsky portál Hard Force. Rodáčka z Kolína nad Rýnom v súčasnosti pôsobí ako manažérka spomínanej skupiny. Novú kapelu, ktorá by mala hrať extrémny metal, by rada sformovala na budúci rok, keď sa nebude musieť venovať propagácii pripravovaného albumu a turné Arch Enemy.


Arch Enemy sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1996. Pôvodným spevákom a jedným zo zakladajúcich členov formácie bol Johan Liiva, ktorého v roku 2000 nahradila práve Angela Gossow. Tá však kapelu v roku 2014 opustila a na jej miesto prišla Kanaďanka Alissa White-Gluz.

 

 

Okrem speváčky vo formácii pôsobia aj gitaristi Michael Amott a Jeff Loomis, bubeník Daniel Erlandsson a basgitarista Sharlee D'Angelo. Na konte majú deväť štúdioviek - Black Earth (1996), Stigmata (1998), Burning Bridges (1999), Wages of Sin (2001), Anthems of Rebellion (2003), Doomsday Machine (2005), Rise of the Tyrant (2007), Khaos Legions (2011) a War Eternal (2014). Vydali tiež štyri EP nahrávky, dve kompilácie a dva koncertné záznamy. Fanúšikovia a fanúšičky môžu poznať Gossow aj z formácií Asmodina a Mistress.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona