Bývalá Širokého schránka dostáva tučné štátne zákazky

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:45 • 2 min
Bývalá Širokého schránka dostáva tučné štátne zákazky

BRATISLAVA - Denník N sa venuje firme bit-Studio, ktorá do jesene patrila do portfólia akciovej spoločnosti Druhá strategická, ktorú kontroluje podnikateľ Juraj Široký.

slovakia

left justify in out

Firma bit-Studio získala niekoľko zákazok od štátnych inštitúcií. Napríklad pre Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) dodala laptopy za 180-tisíc eur. S Transpetrolom má dve zmluvy na servisné služby v hodnote pol milióna eur.

 

Najväčšiu zákazku má však od ministerstva spravodlivosti. Pripravuje videokonferencie pre súdy za celkových 14 miliónov eur. Po získaní tejto zákazky sa vedenie Druhej strategickej aj napriek protestom drobných akcionárov rozhodlo previesť bit-Studio na eseročku BS-software, ktorú ovláda britská schránka Gerabelia Limited.

 

Firma bit-Studio sa bude podieľať aj na ďalšej zákazke. Ide o prenos časti ekonomického informačného systému ministerstva pôdohospodárstva do systému ministerstva financií. Konateľka bit-Studia Jana Klimentová opakovane nereagovala na otázku, kto je skutočným vlastníkom firmy a prečo sa schováva za schránkovú Gerabeliu Limited.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies