Bývalá šéfka Rádia Expres Babitzová zaregistruje svoju stranu Šanca vo februári

NETKY.SK • 20 Január 2015, 15:34 • 2 min
Bývalá šéfka Rádia Expres Babitzová zaregistruje svoju stranu Šanca vo februári

KOŠICE – Zaregistrovanie novej politickej strany Šanca predpokladá jej zakladateľka a bývalá šéfka Rádia Expres Eva Babitzová vo februári tohto roka. Prípravný výbor aktuálne organizuje v piatich krajoch Slovenska zbieranie 10.000 podpisov potrebných k vzniku strany.

slovakia

left justify in out

"Verím, že sa nám podarí do konca februára registrovať. V tejto chvíli už budujeme krajské štruktúry, takže v najbližších týždňoch by sme mali mať hotových osem krajských kancelárií, samozrejme, ústredie bude v Bratislave," uviedla dnes Babitzová. Členom prípravného výboru je aj poslanec NR SR Viliam Novotný, ktorý takisto ako Babitzová nedávno odišiel z SDKÚ-DS.

 

Snahou novej pravicovej strany bude dostať sa po nadchádzajúcich voľbách do parlamentu, podľa Babitzovej bude prinášať reálne riešenia problémov krajiny. "Vnímame, že tu chýba strana, ktorá sa zastane podnikateľov, živnostníkov, ľudí, ktorí produkujú HDP tejto krajiny, zamestnávajú ľudí a (premiér Robert) Fico im nakladá väčšiu a väčšiu záťaž," povedala. Šanca chce prilákať aj bývalých členov SDKÚ-DS, sklamaných z vývoja v tejto niekdajšej vládnej strane.  

 

K presadzovaným návrhom strany bude patriť zmena jedného volebného obvodu, zavedeného za vlády premiéra Vladimíra Mečiara, na osem. Doterajší systém podľa členky prípravného výboru nesmierne posilnil moc straníckych centrál a je "najvyšší čas vrátiť demokraciu tam, kam patrí, do regiónov". 

 

"Nemyslím si, že je prirodzené, aby existoval jeden volebný obvod a aby všetkých 150 poslancov Národnej rady bolo volených vo Svidníku a Malackách rovnako, potom sa tá väzba poslanca k regiónu stráca," doplnil Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies