Bývala šéfka finančnej správy sa po zadržaní priznala ku korupcii!

NETKY.SK • 5 August 2021, 12:25 • 2 min
Bývala šéfka finančnej správy sa po zadržaní priznala ku korupcii!

BRATISLAVA - Obvinená bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová bola na "výplatnej páske" za podpis zmluvy s firmou Michala Suchobu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Aktuality.sk, podľa ktorého ju už aj prepustili a zrejme teda nebude čeliť návrhu na väzbu. Portál vysvetlil, že práve Lenka Wittenbergerová krátko pred voľbami v roku 2020 podpísala spornú utajenú zmluvu s firmou Alison obvineného Michala Suchobu v hodnote 50 miliónov eur.

 

V súvislosti s touto zmluvou už polícia od júna vyšetruje podozrenia z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a machinácií pri verejnom obstarávaní. Wittenbergerová bola údajne aj na akejsi „výplatnej páske”.

 

Ďalší obvinený bývalý šéf finančnej správy František Imrecze totiž pred políciou vypovedal, že keď odchádzal z úradu, na malom lístku posunul podnikateľovi Michalovi Suchobori zoznam mien s číslami. „Lenka 50” malo stáť pri mene obvinenej.

V kauze Mýtnik III vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú výlučne korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami.

 

Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.

Súvisiaci článok: V kauze Mýtnik III obvinili vyšetrovatelia osem osôb. Trestnému stíhaniu čelí aj Ficov človek!

 

Informáciu, že sa Wittenbergerová priznala ku korupcii, pokladá obhajca za špekulácie. "Moja klientka bola včera (4. 8.) prepustená zo zadržania s tým, že vypovedala ako obvinená. Vyjadrila sa k vznesenému obvineniu. Teraz bude vyšetrovaná na slobode," uviedol pre TASR obhajca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona