Bývalá riaditeľka rádia Expres Eva Babitzová vstupuje do SDKÚ

NETKY.SK • 22 September 2014, 10:54 • 2 min
Bývalá riaditeľka rádia Expres Eva Babitzová vstupuje do SDKÚ

BRATISLAVA - Vrcholová manažérka a donedávna generálna riaditeľka a štatutárna zástupkyňa Rádia Expres Eva Babitzová ohlásila vstup do SDKÚ-DS. Jej cieľom je pomôcť Strane demokratickej a kresťanskej únie – Demokratickej strane získať späť dôveru voličov a prispieť k slušnému a prosperujúcemu Slovensku.

slovakia

left justify in out

Eva Babitzová ohlásila minulý týždeň po štrnástich rokoch ukončenie svojho pôsobenia v Rádiu Expres, ktoré bolo pod jej vedením dlhodobo najpočúvanejším a najúspešnejším slovenským rádiom. Po tom, čo avizovala profesijnú zmenu, dnes oficiálne potvrdila svoj prechod do politiky. V SDKÚ–DS sa chce na blížiacom sa Sneme strany uchádzať o post podpredsedníčky.

 

"Môjmu rozhodnutiu vstúpiť do politiky predchádzalo dlhodobé silné znepokojenie zo zlej súčasnej situácie na Slovensku. Chcem sa pokúsiť svojím osobným aktívnym prístupom prispieť k tomu, aby sme žili v prosperujúcej a slušnej krajine. Som presvedčená, že slovenskí voliči si zaslúžia pravicovú alternatívu a politikov, ktorí by ju viedli so zdravým rozumom dopredu," uviedla o svojom rozhodnutí vstúpiť do politiky.

 

SDKÚ–DS vníma Babitzová ako stranu, ktorá v minulosti dostala Slovensko do medzinárodných štruktúr a zaviedla množstvo reforiem, ktoré z neho urobili prosperujúcu krajinu. "SDKÚ-DS spravila pre Slovensko mnoho a bola by škoda, keby strana s tak silnou tradíciou strácala dôveru svojich voličov. Rada by som spolu s tímom odborníkov a s novými ľuďmi nadviazala na to najlepšie, čo kedy SDKÚ-DS pre túto krajinu a jej občanov urobila," priblížila Babitzová vo svojom stanovisku, ktoré poskytla TASR.

 

Babitzová vyštudovala fyziku na MFF UK v Bratislave. Pôsobila v Slovenskom rozhlase, ako marketingová riaditeľka SME a redaktorka týždenníka Trend. Od roku 2000 pracovala v Rádiu Expres, od roku 2006 ho viedla ako generálna riaditeľka Rádia Expres. Od roku 2010 bola prezidentkou Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc. Pôsobila aj ako prezidentka Rady pre reklamu a členka jej Arbitrážnej komisie, podpredsedníčka Správnej rady Medzinárodného novinárskeho inštitútu (IPI Slovensko) a členka správnej rady Nadácie Pontis. Angažovala sa aj ako poradkyňa humanitárnej organizácie Magna – deti v núdzi. Za jej manažérske schopnosti a úspechy bola viackrát nominovaná na ocenenia ako Manažér roka, TOP 10 žien slovenského biznisu či Slovenka roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies