Bývalá riaditeľka rádia Expres Babitzová si už registruje stranu s názvom Šanca

NETKY.SK • 5 December 2014, 14:48 • 2 min
Bývalá riaditeľka rádia Expres Babitzová si už registruje stranu s názvom Šanca

BRATISLAVA - Bývalá šéfka rádia Expres Eva Babitzová v najbližších dňoch začne zbierať podpisy na registráciu svojej novej strany s názvom Šanca.

slovakia

left justify in out

Zakladateľka predstaví v najbližších týždňoch prípravný výbor a témy svojej strany. V prípravnom výbore je aj bývalý podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný, ktorý je na odchode zo strany Pavla Freša.
     

Ako prvý o žiadosti na registráciu Babitzovej strany informoval portál Trend.sk. Babitzová potrebuje aspoň 10.000 podpisov. Verí, že jej politický subjekt bude reálnou alternatívou pre stredo-pravého voliča.
     

Účasť na tvorbe strany potvrdil TASR Viliam Novotný. "Cítim záväzok voči Eve Babitzovej, ktorú sme volali do SDKÚ-DS, aby sme urobili reštart, čo ale nevyšlo. A dnes, keď chce ona vytvoriť priestor pre nové tváre v politike a má záujem o moje politické skúsenosti, tak rád pomôžem dobrému projektu," povedal.
     

Na svojom blogu nedávno vysvetlila, že založiť stranu sa rozhodla s ľuďmi, ktorí dosiaľ v politike nepôsobili, no chcú "začať meniť nezdravý zabehaný systém robenia politiky na Slovensku". Babitzovej postoj a konanie vychádza aj z jej skúsenosti z SDKÚ-DS, v ktorej chvíľu pôsobila. O Babitzovej sa hovorilo ako o budúcej podpredsedníčke strany, ktorou sa ale napokon nestala.
     

Politika na Slovensku podľa Babitzovej potrebuje zmenu a návrat k službe ľuďom. Dnes podľa nej krajinu ovláda korupcia a úzka skupina podnikateľov so štátom, čo chce Babitzová so svojou stranou zmeniť. V súčasných pravicových stranách alternatívu nevidí. Nie sú podľa nej schopné sebareflexie, navyše im chýba aj program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies