Bývalá poslankyňa Letanovská opúšťa stranu Za ľudí! Problémom má byť ministerka Remišová

NETKY.SK • 8 Máj 2021, 16:06 • 2 min
Bývalá poslankyňa Letanovská opúšťa stranu Za ľudí! Problémom má byť ministerka Remišová

BRATISLAVA - Andrea Letanovská vystúpila z vládnej strany Za ľudí. Informovala o tom vo svojom profile na sociálnej sieti. Odôvodnila to tým, že predsedníčka strany Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

V celom jej pôsobení bolo podľa Letanovskej mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva Za ľudí.

 

img

 

Remišovej tiež vyčíta to, ako "vlažne", neskoro a nútene sa zastala ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) po útokoch zo strany opozície či koaličných partnerov. Letanovská to označila za poslednú kvapku v jej pohári.

 


Podľa poslankyne sa nenaplnili predstavy o vláde slušných odborníkov, ktorí si dokážu získať a udržať dôveru svojich voličov aj po voľbách. "Dôvera vo vládu, v politikov a v štátne inštitúcie je najnižšia za veľmi dlhé obdobie. Krajina sa zmieta v pandémii a navyše je ešte konfrontovaná opakovanými konfliktmi vo vnútri koalície. Zmierenie, kultivácia politickej diskusie, reformy a modernizácia krajiny sú v nedohľadne," priblížila.

Letanovská doplnila, že strana Za ľudí mala byť silným reprezentantom slušnosti, odbornosti a kultivovanej politiky, čo sa však napokon podľa jej slov nestalo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona