Bývalá líderka Pegidy môže ísť do väzenia za nezaplatenie pokuty

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 15:16 • 2 min
Bývalá líderka Pegidy môže ísť do väzenia za nezaplatenie pokuty

DRÁŽĎANY - Štyri mesiace môže stráviť vo väzení bývalá popredná predstaviteľka nemeckého protiislamského hnutia Pegida Tatjana Festerlingová, ktorej vlani v októbri uložil súd v Drážďanoch pokutu 3000 eur za poburovanie v súvislosti s jej vyjadreniami. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Festerlingová (54) zverejnila na svojej internetovej stránke predvolanie, ktoré dostala z drážďanskej prokuratúry. Tá ju vyzýva, aby sa najneskôr 9. apríla dostavila do ženskej väznice v meste Chemnitz, aby si odpykala tzv. náhradný trest odňatia slobody.

 

Festerlingová v súvisiacom videoposolstve uviedla, že uloženú pokutu nechce, a ani nemôže zaplatiť, pričom sa označila za obeť politického prenasledovania. Zároveň však požiadala svojich sympatizantov, aby za ňu pokutu zaplatili, ak nechcú, aby skončila vo väzení.

 

Niekdajšia predstaviteľka Pegidy (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu) kandidovala v roku 2015 na post primátorky Drážďan, pričom získala v prvom kole volieb necelých desať percent hlasov. O rok neskôr však hnutie opustila pre spor s jeho šéfom Lutzom Bachmannom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies