Bývalá hviezda Liverpool FC Michael Owen vydá vlastnú kryptomenu

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 18:00 • 2 min
Bývalá hviezda Liverpool FC Michael Owen vydá vlastnú kryptomenu

LIVERPOOL – Bývalá futbalová hviezda Liverpoolu FC Michael Owen sa dohodol so singapurskou spoločnosťou Global Crypto Offering Exchange (GCOX) na vydaní kryptomeny OWN, ktorá bude vychádzať z jeho mena.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kryptomena OWN, ktorá sa má spustiť v druhom štvrťroku, bude používaná na nákup tovaru alebo darcovstvo charitám, ktoré vyberú športovci. OWN bude prepojená s futbalovými centrami, ktoré Owen zakladá.

 

img

 

Digitálna mena OWN však nebude prvou, ktorá ponesie meno slávneho športovca. Predbehol ho filipínsky boxer a aktuálne aj politik Manny Pacquiao, ktorý sa stane prvou celebritou s vlastnou kryptomenou nazvanou PAC.

 

Spoločnosť GCOX umožňuje osobnostiam vytvárať vlastné digitálne meny s názvom "Celebrity Tokens", ktoré môžu používať fanúšikovia na platenie za ich exkluzívny obsah. Myšlienka založenia spoločnosti GCOX vznikla ešte vo februári 2017. Tvorcovia tvrdia, že tento projekt je prvým na svete, ktorý pomáha osobnostiam vytvárať a uvádzať ich vlastné kryptomeny.

 

img

 

Celebrity na celom svete stále vytvárajú svoje vlastné digitálne meny napriek varovaniam americkej Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), že nimi podporované ICO by mohli byť nezákonné.

 

Regulačný úrad v New Jersey 7.marca zaslal príkaz na ukončenie činnosti pre organizátorov ICO Bitcoiin2Gen (B2G) podporované hercom Stevenom Seagalom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona