Bývalá hviezda Barcelony priznala ťažké depresie v čase, keď s klubom víťazil na všetkých frontoch

NETKY.SK • 27 November 2018, 14:15 • 2 min
Bývalá hviezda Barcelony priznala ťažké depresie v čase, keď s klubom víťazil na všetkých frontoch

BARCELONA - Skvelý španielsky futbalista Andrés Iniesta (34) s odstupom času priznal psychické problémy počas svojho úspešného pôsobenia v drese FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Kapitán a jedna z kultových postáv katalánskeho veľkoklubu v rozhovore pre TV La Sexta uviedol, že jeho depresie sa začali v roku 2009, keď FC Barcelona získal vysokocenený triple, čiže celkové triumfy v domácej dlhodobej súťaži La Lige, Španielskom kráľovskom pohári, ako aj prestížnej Lige majstrov. "Zrazu sa len dostavia pocity stiesnenosti, ktoré sa opakujú a neviete to vysvetliť. Vo svojom vnútri som cítil prázdno a často som si želal, aby už prišla noc, mohol som si vziať tabletku a zaspať," vrátil sa v čase Iniesta, v súčasnosti hráč japonského prvoligového klubu Vissel Kobe.

Niekdajší barcelonský špílmacher a loptový virtuóz zároveň podotkol, že negatívny vplyv na jeho psychiku malo aj nečakané úmrtie vtedajšieho kapitána Espanyolu Barcelona Daniela Jarqueho. Ten odišiel zo sveta v auguste 2009 vo veku 26 rokov. "Rozhodol som sa vyhľadať lekársku pomoc. Povedal som im, že sám neviem nájsť východisko zo zlých pocitov vo svojom vnútri. Či som uvažoval nad samovraždou? Kto má raz depresie, nie je viac sám sebou. Len ťažko som vtedy vedel kontrolovať vlastný život," priznal Iniesta.

Iniesta okrem množstva vydarených vystúpení na klubovej úrovni v drese FC Barcelona žal úspechy aj ako dlhoročný člen španielskej futbalovej reprezentácie. V rokoch 2008 a 2012 sa stal majstrom Európy, v roku 2010 pridal so Španielmi titul majstra sveta. V národnom tíme "La Furia Roja" odohral 131 zápasov a strelil 13 gólov. S najcennejším dresom sa rozlúčil na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rusku. Momentálne mu plynie prvý rok z trojročného kontraktu v Kobe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona