Bývalá hovorkyňa Pegidy sa ospravedlnila migrantom, osobitne moslimom

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 14:34 • 2 min
Bývalá hovorkyňa Pegidy sa ospravedlnila migrantom, osobitne moslimom

DRÁŽĎANY - Bývalá tvár a hovorkyňa hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) Kathrin Oertelová sa prostredníctvom Facebooku ospravedlnila všetkým migrantom a osobitne moslimom.

slovakia

left justify in out

Väčšina z nich pokojne žije v Nemecku "a na to veľmi mnoho ľudí jednoducho zabúda", konštatovala vo videoposolstve, v ktorom sa vyznala, že sa cíti spoluzodpovedná za štvavú kampaň voči ním.

 

"Dozvedela som sa, ako veľmi prisťahovalci trpia paušalizáciou," vyhlásila Oertelová pre agentúru DPA počas piatkového podujatia za mier v Drážďanoch.

 

Ako ďalej poznamenala, ospravedlnenie, o ktorom informovalo internetové vydanie magazínu Der Spiegel, je výsledkom procesu poznávania, v rámci ktorého komunikovala aj s mnohými migrantmi.

 

Stále vidíme iba symptómy bez toho, aby sme skúmali príčiny, vyplynulo z jej slov. Matka troch detí po rozkole vo vedení hnutia na krátky čas dokonca vystriedala na jeho čele Lutza Bachmanna, ktorý bol zosadený a potom sa do funkcie vrátil. Neskôr spoločne s piatimi ďalšími aktivistami kvôli xenofóbnym vyjadreniam práve Bachmanna rady Pegidy opustila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona