Bývalá farma Bolka Polívku má nového majiteľa

NETKY.SK • 26 Október 2013, 17:29 • 2 min
Bývalá farma Bolka Polívku má nového majiteľa

OLŠANY - Farma sa dostala do problémov, keď sa Polívka rozhodol rozšíriť ju o wellness centrum.

slovakia

left justify in out

Za 15 miliónov korún (582.524,27 eura) bol tento týždeň vydražený Penzión Olšany, donedávna známy ako farma Bolka Polívku. Konečný výsledok dražby sa zhoduje s vyvolávacou cenou. Záujemcovia o areál boli dvaja, druhý však ani raz ponuku nezvýšil. Zatiaľ však nie je jasné, kto sa stal novým majiteľom. Jeho právny zástupca vyhlásil, že nemá oprávnenie hovoriť s médiami. Informoval o tom internetový portál českej spravodajskej televízie ČT24.

O dražbe už v septembri rokoval veriteľský výbor, farma je od apríla v konkurze. Slávny herec nezvládal platiť miliónové pohľadávky. Nový vlastník bude známy najneskôr do 45 dní.

"Dovtedy musí totiž vydražiteľ zaplatiť a následne sa vykoná prepis v katastri nehnuteľností," vysvetlila Marcela Koutná z dražobnej spoločnosti Morava. Dodala len, že vydražiteľom je právny subjekt z Prahy.

Z vydraženej sumy sa vyplatia pohľadávky veriteľov. Farma sa dostala do problémov, keď sa Polívka rozhodol rozšíriť ju o wellness centrum. Na jeho výstavbu získal dotáciu z európskych fondov, nezvládal však splácať všetky záväzky. Pred rokom ho preto stavebná firma Kaláb poslala do konkurzu.

Nový majiteľ získal okrem nehnuteľného a hnuteľného majetku aj niektoré ochranné známky vrátane názvu Manéž Bolka Polívku. Ak teda bude chcieť známy herec toto označenie pre populárny a tradičný program ďalej používať, bude sa musieť s novým majiteľom dohodnúť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies