Bystrická sila kolektívu, Bartoša bronz neteší

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 11:37 • 2 min
Bystrická sila kolektívu, Bartoša bronz neteší

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Banskej Bystrice prvýkrát v histórii vyradili v play-off Košice a môžu sa po roku opäť tešiť z finálovej účasti v najvyššej slovenskej súťaži. V semifinálovej sérii Tipsport ligy hranej na štyri víťazstvá vyradili obhajcu majstrovskej trofeje v šiestom dueli, ktorý vyhrali na domácom ľade presvedčivo 4:1 a celú sériu na zápasy 4:2.

slovakia

left justify in out

"Naša najväčšia sila spočívala v kolektíve. Stretla sa tu výborná partia chalanov, kde jeden bojuje za druhého a na ľade je to vidno. To bol rozhodujúci faktor, prečo sme boli s Košicami úspešní,“ tvrdí kapitán Bystričanov Milan Kytnár.

 

Hokejisti spod Urpína neprehrali s Košicami ani jeden zápas v riadnom hracom čase. Dva duely dospeli do predĺženia a nájazdov a práve v nich ´barani´ zlyhali. "Samostatné nájazdy sú lotéria. My sme v nich dvakrát neuspeli, ale tešiť nás môže to, že aj keď sme v nich dvakrát prehrali, tak sme si predtým vytvorili príležitosti, v ktorých sme mohli najmä v predĺžení rozhodnúť. Ak by nám niekto pred sériou povedal, že zvíťazíme 4:2 na zápasy, tak by sme boli nadšení. Teraz je to realita a nás to všetkých teší,“ dodal Kytnár.

 

Pod Urpínom v stredu večer panovala skvelá atmosféra. Banskobystričania základ úspechu položili v druhej tretine, v ktorej dali tri góly a v tretej si už náskok nenechali vziať. Dvojgólový Lukáš Hvila bol šťastnejší ešte o niečo viac, pretože v drese Popradu zažíval predtým časté frustrácie po vypadnutí v semifinále práve s Košicami: "Konečne to vyšlo a prešiel som cez nich. Je to však robota všetkých chlapcov, celého mužstva. Hrali sme perfektne. Dôležité boli prvé dva góly, moje boli už len také upokojujúce. Náš brankár chytal super a navyše sme premieňali šance. Aj z minima sme dokázali vyťažiť maximum.“

 

Pokým v Banskej Bystrici už všetci myslia na finále, v Košiciach zavládlo veľké sklamanie. Majstrovský tím si prebral pohár pre víťaza základnej časti a bronzové medaily. Bola to však slabá náplasť na ubolenú dušu hokejistov z východu republiky. "Sme smutní. Záver nám nevyšiel a sezóna sa hodnotí posledným zápasom. Strašne nás to všetkých mrzí. Nemôžeme sa uspokojiť s bronzovými medailami, či s pohárom pre víťaza dlhodobej časti súťaže. Keďže sme do finále nepostúpili, sezónu nemôžeme hodnotiť dobre. Bystričania položili základ úspechu v prvých dvoch zápasoch u nás, preto my končíme a oni idú ďalej,“ prezradil skúsený 42-ročný košický útočník Peter Bartoš.

 

Banskobystričania zatiaľ nepoznajú meno finálového súpera. Vzíde z druhého semifinálového zápolenia medzi Nitrou a Zvolenom. Pod Urpínom si fanúšikovia želajú rivala od rieky Hron, teda pravé stredoslovenské derby. "Tak Nitra ako aj Zvolen hrajú výborne. Čaká nás náročná séria. My si musíme dobre oddýchnuť. Nemyslieť na hokej a trošku od neho odísť. Netreba myslieť na veľké veci, ale na malé kroky. Ten prvý malý krok bude prvý finálový zápas. Samozrejme, duely so Zvolenom by mali náboj, je to derby, ale s Nitrou sme hrali tri roky po sebe play-off, tam je tiež rivalita. My si nevyberáme,“ vyjadril sa k blížiacemu sa finále jeden z lídrov bystrického tímu a držiteľ Stanley cup-u Michal Handzuš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona