Bystričania začali letnú prípravu s ďalšími dvoma posilami

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 12:21 • 2 min
Bystričania začali letnú prípravu s ďalšími dvoma posilami

BANSKÁ BYSTRICA – Hokejisti Banskej Bystrice začali v pondelok letnú prípravu na suchu na novú sezónu 2016/2017. Na prvom tréningu sa trénerovi Vladimírovi Országhovi hlásilo 25 hráčov.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi aj dve nové tváre, obrancovia Juraj Cebák a Ján Ťavoda, s ktorými podpísalo vedenie HC '05 iClinic Banská Bystrica ročnú zmluvu. Cebák sa vracia pod Urpín po štyroch sezónach strávených v Košiciach, Ťavoda je zvolenský odchovanec, naposledy pôsobil v MsHK Žilina. Bystričania získali do svojich radov v uplynulých dňoch aj útočníkov Mateja Češíka, Petra Kafku a Tomáša Surového, zazmluvnili na rok i ďalšieho beka Petra Mikuša.

 

Sedemtýždňovú letnú prípravu povedie hlavný tréner Vladimír Országh spolu s kondičnými trénermi Jurajom Moravčíkom a Máriom Kalinom. Po krátkej dovolenke sa mužstvo stretne 18. júla a na ľad by mali bystrickí hokejisti vykorčuľovať už 20. júla. "Celú letnú prípravu absolvuje zhruba dvadsať zdravých hráčov. Máme tu aj nové tváre, ale tak ako k nám prichádzajú kvalitní hokejisti, tak na ceste z mužstva sú takisto ďalší kvalitní hráči, ktorých iba ťažko udržíme. Sme radi, že v mužstve sú Kafka, či Surový, ktorí majú jasno ako funguje kabína, poznajú tamojšie prostredie. Verím, že obaja budú patriť k lídrom mužstva," uviedol na úvodnom zraze tréner Vladimír Országh.

 

Možnosť individuálnej letnej prípravy dostali od vedenia klubu piati hráči. Konkrétne brankár Jason Bacashihua, obrancovia Peter Mikuš, Mislav Rosandič a útočníci Tomáš Surový s Petrom Kafkom. Ostatní hokejisti sa pripojili k mužstvu a trénovať budú kolektívne. Medzi nimi je aj skúsený zadák Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka: "V šatni je veľa mladých hráčov, ale aj staré známe tváre, čo je skvelé. V posledných rokoch bolo trendom, že sa každý pripravoval individuálne, ale znovu sa vraciame čoraz viac k tímovej príprave, kde sa utužuje kolektív. Myslím si, že je to lepšie. Predsa len sa chlapci ťahajú, je medzi nimi rivalita, nejaké porovnávanie. Som toho názoru, že takto je to správne, preto som aj ja tu."

 

Aktuálny káder HC '05 iClinic Banská Bystrica:

Brankári: Jason Bacashihua, Andrej Košarišťan, Vilim Rosandič

Obrancovia: Ivan Ďatelinka, Juraj Cebák, Peter Mikuš, Mislav Rosandič, Martin Gründling, Ján Ťavoda, Daniel Gachulinec, Peter Lunter, Samuel Ivanič, Oliver Košecký Útočníci: Roman Tománek, Tomáš Zigo, Matej Češík, Tomáš Surový, Petr Kafka, Patrik Lamper, Tomáš Matoušek, Mário Lunter, Juraj Bezúch, Mário Róth, Maroš Surový, Martin Ambroz, Filip Adamčík, Kristián Ferleťák, Martin Andrisík, Peter Valent a Alex Tamáši



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies