Bystrica angažovala brankára Lawsona, Tománek do Trenčína

NETKY.SK • 3 Január 2017, 14:37 • 2 min
Bystrica angažovala brankára Lawsona, Tománek do Trenčína

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie lídra hokejovej Tipsport ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica uskutočnilo ešte pred prvým zápasom v kalendárnom roku 2017 niekoľko zmien. Pod Urpín smeruje 33-ročný kanadský brankár Nathan Lawson, v tíme naopak skončil jeho krajan útočník Charles Sarault.

slovakia

left justify in out

Novinkou je aj odchod útočíka Romana Tománka, ktorý bude do konca sezóny hosťovať v Dukle Trenčín. Banskobystrický klub o zmenách informoval na svojej stránke. Brankár Lawson prichádza do Banskej Bystrice z fínskeho tímu HPK, za ktorý však v tejto sezóne odohral iba jeden zápas. V uplynulých dvoch ročníkoch pôsobil v nadnárodnej súťaži EBEL.

 

Predtým sa niekoľko rokov snažil preraziť do NHL, ale stabilné miesto v prvom tíme si nevybojoval. V sezóne 2010/2011 odchytal 10 zápasov za New York Islanders, v ročníku 2013/2014 sa objavil v jednom zápase v drese Ottawy Senators. Väčšiu časť svojej seniorskej kariéry v zámorí strávil v AHL

 

Útočník Charles Sarault odchádza z Banskej Bystrice po tom, čo za "baranov" odohral 9 zápasov v Tipsport lige. Získal v nich 3 kanadské body za 1 gól a 2 asistencie.

 

Skúsený útočník Roman Tománek, ktorý koncom januára oslávi 31. narodeniny, v aktuálnej sezóne zatiaľ nenadväzuje na povesť obávaného kanoniera a po 17-tich zápasoch má na konte iba jeden gól. K nemu zatiaľ pridal 3 asistencie. Možnosť rozšíriť svoju bodovú zbierku bude mať v Dukle Trenčín, v ktorej bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona