BVS dáva generálny pardon neplatičom vody

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:14 • 2 min
BVS dáva generálny pardon neplatičom vody

BVS dáva generálny pardon neplatičom vody

slovakia

left justify in out

img

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) sa rozhodla udeliť generálny pardon neoprávneným odberateľom pitnej vody, ako aj producentom odpadových vôd. O tomto kroku informoval dnes na tlačovej konferencii generálny riaditeľ BVS Daniel Gemeran.
Obdobie odpustenia dlhov a sankcií bude trvať od 1. decembra 2010 do 31. marca 2011. BVS chce takto znížiť počet čiernych odberateľov pitnej vody a producentov odpadových vôd. Podľa Gemerana rozdiel medzi dodanou a fakturovanou pitnou vodou je až 36 %, čo len v tomto roku dosiaľ predstavuje približne 20 miliónov kubických metrov vody. Keďže sú v tomto množstve zahrnuté i prevádzkové straty, poruchy na potrubí a iné havárie, čierni odberatelia predstavujú okolo 15 % z tohto objemu.
Žiadateľ nájde tlačivo so žiadosťou o uzatvorenie zmluvy o dodávke pitnej vody a odvádzaní odpadových vôd na webovej stránke spoločnosti www.bvsas.sk. Pri podaní žiadosti BVS zaručuje plnú anonymitu a odpustí všetky predošlé odbery vrátane finančných sankcií. Podľa Gemerana však po skončení obdobia generálneho pardonu pripravuje BVS akciu, ktorú pracovne nazvali guľový blesk. Ku slovu príde inšpekcia BVS, ktorá bude čiernych odberateľov pitnej vody a producentov odpadových vôd pokutovať. V novom roku sa finančné sankcie pre fyzické osoby zvyšujú na 126 eur a právnické osoby až na 1541 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona