Buterin predstavuje nové bezpečnostné riešenie pre burzy

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 07:03 • 2 min
Buterin predstavuje nové bezpečnostné riešenie pre burzy

Vitalik Buterin, spoluzakladateľ spoločnosti Ethereum, predstavil riešenie pre zvýšenie bezpečnosti blockchainovej technológie. Plasma Cash, ako ju nazval, je dokonca škálovateľnejšou verziou už existujúceho riešenia Plasma. Urobil tak počas rozhovoru vysielaného naživo na YouTube počas konferencie Ethereum Community v Paríži dňa 9. marca.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Plasma Cash vyvinuli Buterin a vývojári Dan Robinson a Karl Floersch.

 

Technológia Plasma je sama o sebe riešením škálovania v blockchaine, ktoré predstavil Buterin a tvorca Lightning Network Joseph Poon v auguste 2017. Ide o optimalizáciu dát, ktoré sa prenášajú na „root“ blockchainu, čím sa znižujú transakčné poplatky za inteligentné kontakty a decentralizované aplikácie (DApps).

 

Problémy so škálovateľnosťou Plasma podľa Buterina spočívajú v tom, že každý používateľ musí stiahnuť a autentizovať každý „Plasma“ blok, čo zabraňuje exponenciálnej škálovateľnosti.

 

Pokiaľ ide o model Plasma Cash, Buterin uviedol príklad, že ak používateľ uloží určité množstvo ETH na kryptoburzu alebo akejkoľvek inej služby tretej strany, vytvorí sa plazmová minca s rovnakou hodnotou ETH a jedinečným identifikátorom, ktorý sa nedá zlúčiť alebo rozdeliť.

 

Na rozdiel od Plasma technológie by Plasma Cash vyžadovala od používateľov, aby venovali pozornosť blokom, ktoré obsahujú mince, ktoré chcú sledovať.

 

„Užívateľ skutočne potrebuje len overiť dostupnosť a správnosť Plasma reťazca iba na konkrétnom indexe mince alebo na akýchkoľvek minciach, ktoré vlastní a o ktoré sa zaujíma.“

 

Pokiaľ ide o súčasné praktické využitie Plasma Cash, Buterin vidí možnosť využiť túto technológiu na kryptoburzách, aby sa stali odolnejšími voči hackerom.

 

Vzhľadom na to, že každá plazmová minca má iného majiteľa, nie sú úplne zastupiteľné alebo zameniteľné. Nikto nemôže odobrať mincu iného používateľa bez toho, aby bol majiteľ mince upozornený. V tomto prípade majiteľ mince zabráni možnému podvodnému stiahnutiu tým, že sa preukáže údajmi o histórii svojich mincí.

 

Buterin sa vyjadril, že aj keď sa pri obchode použije Plasma Cash, používatelia nestratia svoje peniaze.

 

„Bez ohľadu na to, čo sa deje na burze, môžu používatelia posielať svoje peniaze prostredníctvom Plasma výstupu a dostať svoje peniaze von.“

 

Buterin ukončil svoju reč pozitívnou prognózou pre budúce použitie Plasma Cash:

 

„Kedykoľvek by došlo k hacknutiu ďalšej burzy, nikto nestratí svoje peniaze.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona