Bush bol zlý komunikátor, čas ukáže, že sa možno tak dramaticky nemýlil

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:06 • 2 min
Bush bol zlý komunikátor, čas ukáže, že sa možno tak dramaticky nemýlil

Bush bol zlý komunikátor, čas ukáže, že sa možno tak dramaticky nemýlil

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo vnútra (MV) SR priebežne monitoruje situáciu v súvislosti s informáciou administratívy Spojených štátov, ktorá dnes upozornila Američanov na potenciálne teroristické hrozby v Európe. "Situáciu priebežne monitorujeme. Ak by sme mali informácie, o ktorých by mala verejnosť vedieť, tak ich samozrejme zverejníme," uviedol dnes pre TASR hovorca rezortu vnútra Gábor Grendel.
Česká republika dnes sprísnila ochranu medzinárodného letiska v Prahe-Ruzyni i ochranu ďalších bližšie nespresnených rizikových objektov. Posilnenie bezpečnostných opatrení, o ktorom v Českej televízii informoval námestník ministra vnútra Michal Moroz, súvisí s hrozbou útokov teroristickej siete al-Káida na ciele v Európe, pred ktorými dnes varovali USA. Podľa predstaviteľa rezortu vnútra ide o "preventívne bezpečnostné opatrenia", pretože informácie o tom, že by útoky teroristov mohli smerovať proti Česku, české úrady zatiaľ nemajú.
Administratíva Spojených štátov dnes upozornila Američanov na potenciálne teroristické hrozby v Európe. Vyzvala ich na ostražitosť na verejných miestach a miestach s rušnou dopravou.
Ministerstvo zahraničných vecí radí občanom USA žijúcim alebo cestujúcim po Európe, aby viac dbali o svoju osobnú bezpečnosť. Takéto upozornenie je krokom predchádzajúcim možnému vydaniu oficiálneho varovania pre Američanov, aby necestovali do Európy.
"Informácie, ktoré máme v súčasnosti k dispozícii, naznačujú, že al-Káida a s ňou spojené organizácie naďalej plánujú teroristické útoky. Európske vlády prijali opatrenia na ochranu pred teroristickým útokom a niektoré verejne hovoria o zvýšenej hrozbe," uvádza sa vo vyhlásení štátneho departmentu.
Ministerstvo poukazuje predovšetkým na "potenciál teroristov útočiť na systémy verejnej hromadnej dopravy a ďalšiu turistickú infraštruktúru".
Americkí a európski bezpečnostní experti už niekoľko dní vyjadrujú obavy, že teroristi možno plánujú uskutočniť na európskom kontinente útok ozbrojeného komanda v štýle toho, k akému došlo v roku 2008 v indickom Bombaji.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies