Burzy nezvládajú obrovský dopyt po kryptomenách

NETKY.SK • 2 December 2017, 12:00 • 2 min
Burzy nezvládajú obrovský dopyt po kryptomenách

LONDÝN – Burzy kryptomien po celom svete zaznamenali väčšie či menšie výpadky. Dôvodom bola divoká jazda Bitcoinu, do ktorej sa chceli zapojiť existujúci aj noví užívatelia kvôli vidine rýchleho zisku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Populárna burza Coinbase, ale aj ďalšie burzy, zaznamenali masívny nárast objemu návštevnosti na ich internetových stránkach, čo spôsobilo zdržanie používateľov na ich platformách.

Burza nakoniec musela naplánovať údržbu na svojom serveri v snahe zvýšiť svoju kapacitu na uspokojenie masívneho dopytu po Bitcoine a Ethereu.

Populárna juhoafrická burza Luno sa tiež snažila uspokojiť požiadavky obrovského objemu obchodníkov.

Burza Bitfinex tento týždeň tiež vykonala údržbu serverov, čo vyvolalo hackerský útok DDOS, ktorý bezpochyby skomplikoval obchody na tejto platforme.

Burza Bitstamp mala rovnaké problémy pri uspokojovaní dopytu po Bitcoine a svojím užívateľom sa ospravedlnila prostredníctvom Twitteru. Burza sa snažila vyriešiť problémy spôsobené obrovským počtom návštev na svojej stránke.

Môžu za cenovú volatilitu kryptomien serverové problémy búrz?

Cena Bitcoinu dosiahla v stredu úroveň 11.000 dolárov, avšak odvtedy sa pohybuje v miernej sínusoide. Tento jav však môže mať niekoľko dôvodov.

Prirodzeným dôvodom môže byť fakt, že mnohí investori sa rozhodli vybrať svoj zisk, keďže táto kryptomena momentálne dosiahla svoje maximum.

Ďalším dôvodom môže byť aj začínajúca korekcia, ktorú však mnohí analytici predpovedali pri oveľa vyššej cene. Tá môže byť dôsledkom problémov veľkých búrz, ktorých systémy neboli celkom pripravené na takýto masívny dopyt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies