Burzu Bancor napadli hackeri, ukradli kryptomeny za 12 miliónov dolárov

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 19:30 • 2 min
Burzu Bancor napadli hackeri, ukradli kryptomeny za 12 miliónov dolárov

ZUG – Platforma na vytváranie tokenov Bancor dočasne obmedzila svoju prevádzku kvôli údajnému narušeniu bezpečnosti, ku ktorému došlo v pondelok ráno. Spoločnosť počas tohto incidentu prišla o kryptomeny v hodnote niekoľkých miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Platforma Bancor následne na svojom Twitteri uviedla, že po bezpečnostnom incidente sú ich servery offline. Zároveň spoločnosť uviedla, že žiadne užívateľské peňaženky neboli ohrozené.

 

"Kvôli vyšetrovaniu sme v režime údržby a zakrátko zverejníme podrobnú správu. Čoskoro budeme opäť online," uviedol hovorca spoločnosti Bancor.

 

 

 

Šéf oddelenia komunikácie spoločnosti Bancor Nate Hindman povedal, že ich tímu sa podarilo zablokovať prenos približne 2,5 miliónov tokenov Bancor (BNT), ktorých hodnota je v týchto chvíľach približne 5,8 miliónov dolárov. Bohužiaľ nedokázali zabrániť krádeži 25.000 Etherov (ETH), ktorých hodnota sa aktuálne pohybuje okolo 11 miliónov dolárov a takmer 230 miliónov tokenov Pundi X (NPXS) v hodnote asi 800.000 dolárov.

 

"Dokázali sme zmraziť odcudzené tokeny BNT, čím sme obmedzili škody na ekosystéme Bancor. Schopnosť zmrazenia tokenov Bancor sme zabudovali do jeho protokolu, ktorá sa môže použiť v takýchto extrémnych situáciách. To umožňuje efektívne zabrániť krádeži tokenov Bancor," vysvetlil Hindman.

 

img

 

"Ethereum a ostatné kryptomeny nie je možne takýmto spôsobom zmraziť, ale spolupracujeme s desiatkami kryptobúrz na vysledovaní ukradnutých digitálnych aktív, čo zlodejom výrazne sťaží ich speňaženie."

 

Platforma Bancor získala 153 miliónov dolárov cez počiatočnú ponuku mincí (ICO), čo predstavovalo najväčší predaj tokenov v tom čase (neskôr bol výrazne prekonaný projektami Telegram a EOS). Okrem toho, že Bancor slúži ako decentralizovaná burza, umožňuje aj vytváranie nových krypto tokenov.

 

img

 

Podľa aktuálne dostupných informácií sa páchateľom podarilo predať časť odcudzených kryptomien cez platformu Changelly.

 

Spoločnosť Bancor už určila príčinu narušenia bezpečnosti a odstránila ju. "Očakávame, že platforma Bancor bude opäť online v priebehu nasledujúcich 24 hodín. Sledujte naše kanály na Telegrame a Twitteri, kde budeme podľa potreby uverejňovať ďalšie aktualizácie," povedal Hindman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies