Burza Kraken po takmer 60 hodinách opäť online

NETKY.SK • 13 Január 2018, 16:25 • 2 min
Burza Kraken po takmer 60 hodinách opäť online

SAN FRANCISCO – Burza Kraken je opäť online, keď bola mimo prevádzky takmer 60 hodín po tom, ako stránka spustila aktualizáciu systému. Inžinieri odhadovali dobu údržby na dve hodiny, avšak niekde sa musela stať chyba a natiahlo sa to na tri dni. Tento obrovský výpadok spustil lavínu kritiky zo strany užívateľov a vynárajú sa otázky, čo môže byť príčinou takejto dlhej odstávky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zahltení problémami

 

Takmer všetky digitálne burzy s kryptomenami sa v poslednom roku stretli s výraznými problémami pri exponenciáne rastúcom záujme zo strany nových používateľov. Coinbase a Bitstamp boli zahltení obrovskou návštevnosťou ich stránok, čo viedlo k spomaleniu systému. Bitfinex bol zasiahnutý útokmi DDoS a nedávno musel zastaviť registráciu pre nových používateľov kvôli ohromnému dopytu. Burzy Binance a Bittrex tiež zastavili registrácie nových používateľov.

 

img

 

Zdá sa, že americká burza Kraken čelila najväčším problémom spomedzi nich. Používatelia zaznamenali viaceré problémy s pripojením a mimoriadne ťažkosti pri zadávaní a rušení objednávok. Niekedy bolo potrebné aktualizovať stránku Krakenu 10 až 15 krát, aby bolo možné vykonať požadovanú akciu. Viacerí používatelia si sťažovali, že burza Kraken prijala ich objednávky viackrát (napriek tomu, že stránka im oznamovala opakované zlyhanie objednávky), čo ich stálo tisíce dolárov.

 

Opravujú všetko?

 

Problémy prinútili mnohých používateľov Krakenu k zmene burzy, avšak pre niektorých to nie je jednoduché. Americkí používatelia nemajú príliš na výber, ktoré burzy môžu používať, keďže aj Bitfinex ich začiatkom minulého roka odmietol. Americkí obchodníci, ktorí chcú obchodovať s fiatovými menami voči niektorým alternatívnym kryptomenám, tak môžu urobiť jedine na Krakene. Zároveň to je jediná burza, kde si obyvatelia USA môžu nakupovať alebo predávať Bitcoin.

 

img

 

Kraken ešte 15.decembra oznámil, že nasledujúci týždeň spustí rozsiahlu aktualizáciu systému, ktorá by mala vyriešiť problémy so škálovaním a načítavaním.

 

Dve hodiny, možno dlhšie

 

Aktualizácia, ktorá bola naplánovaná na tretí decembrový týždeň, bola dvakrát odložená. Nakoniec bol potvrdený termín 10.januára o 21.00 hodine Pacifického štandardného času (11.január 06.00 hod nášho času-pozn.). Na stránke sa objavil nasledujúci status: "Aktualizujeme systém, služby burzy Kraken budú počas aktualizácie nedostupné približne dve hodiny, možno dlhšie."

 

Počas nasledujúcich dvoch dní burza pokračovala v aktualizovaní statusov, kde sa sťažovala na neskorý štart a pomalší proces aktualizácie, ako sa očakávalo.

 

img

 

Čo sa stane s otvorenými objednávkami?

 

Kraken v jednom zo svojich statusov oznámil, že zruší staré, alebo aj všetky objednávky po obnovení prevádzky. Nie je však celkom jasné, ako to bude fungovať. Cena Bitcoinu a ostatných kryptomien sa samozrejme počas uplynulých dvoch dní zmenila a nikto si nevie predstaviť, ako chce Kraken zabrániť stratám svojich používateľov na dlhých a krátkych pozíciách, ktoré mohli byť uzavreté, ak by burza fungovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona