Burza Kraken končí s poskytovaním služieb v Japonsku

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 16:45 • 2 min
Burza Kraken končí s poskytovaním služieb v Japonsku

TOKIO – Burza Kraken oznámila, že končí s poskytovaním služieb pre investorov v Japonsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení uverejnenom v utorok kryptoburza uviedla, že prestane poskytovať služby japonským obyvateľom, ktorí si môžu svoje prostriedky previesť na svoje účty do konca júna.

 

Kraken však dodal, že zahraniční japonskí investori, ktorí využívajú domáce banky, budú naďalej mať prístup k obchodovaniu na lokálnom trhu.

 

 

 

Okrem toho obete krachu burzy Mt. Gox, ku ktorému došlo v roku 2014, si budú môcť ponechať svoj účet na Krakene, aby si boli schopní vybrať prostriedky, ak ich platba z prebiehajúceho bankrotu bude schválená súdom.

 

Burza Kraken odôvodnila svoje rozhodnutie nákladmi a zdrojmi potrebnými na prevádzku, ale faktom zostáva, že nie je registrovaná u japonského finančného kontrolóra Financial Services Agency (FSA).

 

img

 

Rozhodnutie burzy Kraken prichádza v čase, keď FSA podrobne skúma poskytované burzové služby v krajine. Táto iniciatíva nasledovala po januárovom hackerskom útoku na burzu Coincheck, počas ktorého páchatelia odchudzili klientom tokeny kryptomeny NEM v hodnote približne 530 miliónov dolárov.

 

Varovný list od FSA dostala aj najväčšia burza na svete Binance, ktorý obsahuje nariadenie o skončení operácií v Japonsku, pretože jej registrácia v agentúre nie je kompletná. V dôsledku tohto varovania sa burza Binance rozhodla otvoriť pobočku na Malte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies