Burza Gemini plánuje v roku 2018 zalistovať ďalšie kryptomeny

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 14:00 • 2 min
Burza Gemini plánuje v roku 2018 zalistovať ďalšie kryptomeny

NEW YORK – Cameron a Tyler Winklevossovci, ktorí stáli aj pri zrode sociálnej siete Facebook, plánujú v roku 2018 zalistovať na svojej burze Gemini ďalšie kryptomeny. Medzi novými digitálnymi menami by nemali chýbať Bitcoin Cash a Litecoin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dvojčatá oznámili svoj zámer ešte vo štvrtok na podujatí organizovanom spoločnosťou Cboe Global Markets Inc. Futures burza v Chicagu používa cenové údaje burzy Gemini pre Bitcoin kontrakty a bude potrebovať pomoc tejto platformy, aby mohla začať ponúkať deriváty pre iné kryptomeny.

 

img

Cameron a Tyler Winklevossovci

 

Burza Gemini, ktorý má v súčasnosti zalistované kryptomeny Bitcoin a Ethereum, by mohla pridať ďalšie aktíva založené na technológii blockchain. "Niektoré potenciálne prírastky na burze sú z pôvodnej digitálnej meny Satoshiho Nakamota (Litecoin, Bitcoin Cash-pozn.)," uviedol Tyler Winklevoss.

 

Burza Gemini podporovala hard fork Bitcoinu, pri ktorom vznikla nová kryptomena Bitcoin Cash a používatelia si ju mohli vybrať od októbra 2017. Burza však neponúkala žiadnu možnosť predaja a nákupu tejto kryptomeny. Podľa údajov CoinMarketCap sa Bitcoin Cash aktuálne obchoduje za 1.008 dolárov.

 

img

 

Pokiaľ ide o digitálnu menu Litecoin, Tyler Winklevoss ju opísal ako populárnu testovaciu sieť pre Bitcoin, ktorý sa považuje za krstného otca všetkých kryptomien. Podľa údajov CoinMarketCap v roku 2017 vzrástla cena Litecoinu o astronomických 5.260 percent!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies