Burza Coincheck začala s odškodňovaním klientov a čiastočne obnovila obchodovanie

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 13:40 • 2 min
Burza Coincheck začala s odškodňovaním klientov a čiastočne obnovila obchodovanie

TOKIO – Japonská burza Coincheck dnes začala s odškodňovaním klientov, ktorí počas januárového hackerského útoku prišli o svoje finančné prostriedky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Burza Coincheck dnes vydala stanovisko, že klientom bude vyplácaná kompenzácia vo výške 88,549 japonského jenu (0,83 USD) za každý odcudzený token NEM. Ide o rovnakú sumu, akú burza uviedla v pôvodnom pláne odškodnenia klientov, ktorým bola 26.januára odcudzená kryptomena NEM.

 

img

 

Ako sme vás už informovali, dňa 26.januára sa japonská burza Coincheck stala cieľom hackerského útoku, počas ktorého páchatelia odcudzili 523 tokenov kryptomeny NEM. Na základe kompenzačného plánu dostanú klienti kombinované odškodné vo výške 420 miliónov dolárov.

 

Dnešné vyhlásenie nadväzuje na tlačovú konferenciu z minulého štvrtka, počas ktorej čelní predstavitelia burzy Coincheck oznámili, že tento týždeň začnú s vyplácaním kompenzácie klientom.

 

Okrem toho burza Coincheck dnes oznámila, že klienti si opäť môžu vyberať svoje finančné prostriedky a zároveň môžu obchodovať s niektoými kryptomenami vrátane ETH, ETC, XRP, LTC, BCH a BTC. Burza ďalej uviedla, že bude potrebovať viac času na obnovenie služieb pre ostatné aktíva.

 

img

 

Zatiaľ čo sa burza snaží vrátiť svoju činnosť do normálu, ďalšia dnešná správa naznačuje, že bezpečnosť obchodnej platformy mohla byť oslabená už niekoľko týždňov pred útokom. Podľa správ Nikkei Asia Review bol príčinou preniknutia do štruktúr burzy škodlivý malvér, ktorý infikoval interné počítačové systémy.

 

Podľa správy, ktorá cituje anonymné zdroje z prostredia policajného vyšetrovania, hackeri začiatkom januára najprv poslali zamestnancom burzy Coincheck phishingové emaily. Keď zamestnanci klikli na priložené odkazy, infikovali vírusom interné systémy. Následne boli hackeri schopní zhromaždiť súkromné kľúče do veľkého množstva NEM účtov. Toto sa stalo ešte niekoľko týždňov pred samotným útokom, počas ktorého Coincheck nemal k dispozícii správne nástroje na odhalenie takejto komunikácie medzi burzou a externými servermi.

 

img

 

Nedostatočné bezpečnostné opatrenia mali za následok inšpekciu japonskej Financial Services Agency (FSA), ktorá okrem iného kontrolovala bezpečnostný systém burzy. Coincheck teraz musí do 22.marca predložiť písomný plán na zlepšenie ich systému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies