Burza Coincheck stiahla zo svojej platformy kryptomeny Monero, Zcash a Dash

NETKY.SK • 20 Máj 2018, 09:50 • 2 min
Burza Coincheck stiahla zo svojej platformy kryptomeny Monero, Zcash a Dash

Japonská burza s kryptomenami Coincheck zruší možnosť obchodovania s kryptomenami ako Monero (XMR), Zcash (ZEC) a Dash (DASH) už ďalší mesiac.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Coincheck je burza so sídlom v Tokiu. V jaunári sa stala terčom krádeže kryptomeny NEM (XEM) vo výške 530 miliónov USD. Oznámili, že nebudú umožňovať obchodovať s kryptomenami a uskutočňovať transakcie, ktoré sú ťažšie sledovateľné ako napríklad Bitcoin a iné mince, založené na technológii blockchain.

 

Burza Coincheck sa vyjadrila, že došlo k rozhodnutiu ukončiť podporu pre tieto kryptomeny a nariadili novú stratégiu riadenia, ktorá by mala ochraňovať ich zákazníkov. Je nevhodné, aby boli zákazníci vystavení riziku.

 

Ako uviedla CCN, japonská agentúra pre finančné služby (FSA), ktorá vydáva licencie pre platformy na obchodovanie s kryptomenami, tlačí na ochranu súkromia.

 

Coincheck, ktorej licencia FSA v januári prebiehala v čase nahromadenia záznamu, bola spoločnosťou Monex nadobudnutá čiastočne, pretože jej bývalí majitelia sa údajne nedokázali riadiť pravidlami na zlepšenie podnikania, ktoré FSA po krádeži vydala. V dôsledku toho by mohol nastať posun po odobratí tokenov, ktoré nespĺňajú bezpečnostné kritériá.

 

Obchodníci majú do 18. júna stiahnuť svoje XRM, DASH, ZEC a REP. Tokeny, ktoré nebudú stiahnuté, sa budú predávať za trhovú cenu a konvertovať na JPY, ktoré sa potom pripíšu na účty zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies