Burza Bithumb zruší účty používateľov z 11 krajín

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 14:30 • 2 min
Burza Bithumb zruší účty používateľov z 11 krajín

SOUL – Kryptoburza Bithumb oficiálne oznámila, že od 28.mája bude blokovať používateľov z 11 krajín ako súčasť nových pravidiel boja proti praniu špinavých peňazí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bithumb potvrdil, že občania štátov, ktoré nespolupracujú na daňové účely, už nebudú môcť využívať služby burzy, ktorá je v súčasnosti piatou najväčšou na svete podľa objemu obchodovania.

 

Nové žiadosti o registráciu budú od pondelka 28.mája zamietnuté, pričom všetky existujúce účty z daných krajín budú zrušené do 21.júna 2018. Burza Bithumb zdôvodnila svoje rozhodnutie vyhlásením, že koná v rámci globálneho úsilia proti praniu špinavých peňazí a financovania medzinárodného terorizmu.

 

img

 

Nespolupracujúce krajiny a územia nezodpovedajú normám úsilia proti praniu špinavých peňazí, ktoré boli stanovené finančnou akčnou skupinou pre boj proti praniu špinavých peňazí (FATF), vytvorenou v 80.rokoch vtedajšími krajinami G7. Medzi takéto krajiny patria Irán, Etiópia, Irak, Srbsko, Srí Lanka, Jemen, Sýria či Tunisko.

 

"Budeme prísne presadzovať naše vlastné pravidlá a chrániť našich investorov a budeme aktívne spolupracovať s úradmi," povedal hovorca burzy Bithumb.

 

img

 

Burzy v Južnej Kórei čelili od konca roka 2017 značným požiadavkám na dodržiavanie právnych predpisov, od zdaňovania až po overenie totožnosti, keďže orgány sa snažia čo najrýchlejšie štandardizovať a zabezpečiť trh s kryptomenami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies