Burza Bithumb opätovne povolila vklady a výbery niektorých kryptomien

NETKY.SK • 5 August 2018, 17:45 • 2 min
Burza Bithumb opätovne povolila vklady a výbery niektorých kryptomien

SOUL – Najväčšia kryptoburza v Južnej Kórei Bithumb od včerajšieho dňa opäť povolila vklady a výbery.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bithumb, ktorá je aktuálne 15.najväčšou burzou na svete podľa objemu obchodovania, od 1.augusta pozastavila aj registráciu nových používateľov kvôli aktualizácii systému. Následne boli pozastavené aj všetky vklady a výbery existujúcich klientov.

 

img

 

Burza vydala oznámenie, že najprv povolí vklady a výbery len pre deväť kryptomien. Neskôr dodala, že plánované spustenie výberov a vkladov sa posúva zo 4.augusta 11.00 hod. na 19.00 hodinu kvôli stabilnejšiemu prostrediu služieb.

 

Denník Business Korea však priniesol informácie, že burza musela pozastaviť vklady a výbery, pretože jej bankový partner NH Nonghyup Bank s ňou po júnovom hackerskom útoku ešte neobnovil zmluvu.

 

img

 

Koncom júna neznámi hackeri napadli burzu Bithumb a podľa správ z nej ukradli kryptomeny v hodnote 31 miliónov dolárov, čo vtedy tiež donútilo burzu pozastaviť všetky vklady aj výbery. Burza Bithumb neskôr zmenila stanovisko a oznámila, že hackeri ukradli kryptomeny približne za 17 miliónov dolárov.

 

Aktuálny objem obchodov na burze Bithumb je 110 miliónov USD za posledných 24 hodín, pričom ešte v utorok 31.júla to bolo až 350 miliónov USD, čo predstavuje pokles o 68,5%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona