Burza Binance otvára pobočku na Malte

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 14:30 • 2 min
Burza Binance otvára pobočku na Malte

VALLETTA – Kryptoburza Binance oznámila, že otvorí pobočku na Malte. Tento krok je reakciou burzy na varovanie japonskej FSA kvôli licencii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Binance je podľa CoinMarket Cap najväčšou svetovou burzou podľa denného objemu obchodovania. Vklady a výbery novej pobočky burzy Binance budú prebiehať v maltských bankách.

 

Generálny riaditeľ burzy Binance Changpeng Zhao, známy v krypto komunite ako "CZ", povedal, že ho na Maltu pozvala vláda, aby sa pozrel na nadchádzajúci návrh zákona "priaznivý" pre kryptoburzy. "Sme si istí, že čoskoro budeme môcť oznámiť bankové partnerstvo. Malta je veľmi progresívna, pokiaľ ide o krypto a finančné technológie."

 

img

 

Podľa miestneho spravodajského periodika Malta Independent, vláda vo februári 2018 zaviedla Maltský úrad pre digitálne inovácie s cieľom poskytnúť právnu prehľadnosť spoločnostiam, ktoré vyvíjajú technológie blockchain, kryptomeny a počiatočné ponuky mincí (ICO).

 

Nadšenie nad príchodom burzy Binance na Maltu neskrýval ani premiér Joseph Muscat:

 

 

 

Zhao odpovedal na tweet predsedu vlády a pridal vetu o celkových možnostiach kryptomien na Malte:

 

 

 

Burza Binance otvorila pobočku v Japonsku ešte počas procesu schvaľovania licencie na prevádzku v krajine. Japonský orgán pre finančné služby (FSA) 23.marca vydal upozornenie na neregistrovaný status spoločnosti Binance, ktorý podľa slov riaditeľa Zhaoa viedol k vytvoreniu pobočky na Malte.

 

Začiatkom februára tohto roka regulačné úrady v Hongkongu zverejnili oznámenie investorom o rizikách investovania do kryptomien. Zároveň poznamenali, že zaslali varovný list siedmim kryptoburzám so sídlom v Hongkongu, aby podľa miestnych zákonov neobchodovali kryptomeny ako cenné papiere. Binance bola jednou zo siedmich búrz, ktoré dostali varovné listy.

 

Zhao tiež oznámil, že Binance čoskoro spustí decentralizovanú burzu, keď bude technológia pripravená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies