Búrlivý kongres UCI je v patovej situácii

NETKY.SK • 27 September 2013, 14:18 • 2 min
Búrlivý kongres UCI je v patovej situácii

FLORENCIA - Vo veľmi búrlivej atmosfére prebieha vo Florencii voľba prezidenta Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Doterajší šéf Pat McQuaid sa nechce ľahko vzdať svojho postu, o ktorý sa usiluje aj Brit Brian Cookson. Po poslednom hlasovaní voliteľov - zástupcov jednotlivých kontinentov - by mala byť otvorená cesta pre zvolenie Cooksona, ale situácia je ešte veľmi komplikovaná.

slovakia

left justify in out

McQuaida v snahe získať prezidentský post nepodporuje domovská írska federácia a ani švajčiarska, keďže v tejto krajine má trvalé bydlisko. Podľa článku 51.1 nemôže kandidát ísť do volieb bez podpory materskej federácie. McQuaida navrhli Malajzia a Thajsko a delegáti - volitelia vrátane prezidenta Slovenského zväzu cyklistiky Petra Privaru hlasovali, či sa zmenia stanovy federácie a umožnia kandidovať aj Írovi. Hlasovanie sa skončilo 21:21, na zmenu bola potrebná nadpolovičná väčšina hlasov.

McQuaid sa naďalej pokúša o prezidentský post, keďže federácie z Malajzie a Thajska tvrdia, že je ich čestným členom. V zákulisí v Palazzo Vecchio sa vedú dlhé diskusie. "Stále som kandidátom, nebudem nič komentovať," vyhlásil sebavedomo McQuaid. Teoreticky by Cooksonovi na zvolenie teraz stačila dvojtretinová väčšina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies