Búrlivák Nazarov opäť v akcii, po rozhodcoch hodil fľašu: Vedenie dlho nečakalo a bude pykať!

NETKY.SK • 17 September 2014, 18:35 • 2 min
Búrlivák Nazarov opäť v akcii, po rozhodcoch hodil fľašu: Vedenie dlho nečakalo a bude pykať!

VLADIVOSTOK - Vyhlásený búrlivák na ľade a v poslednom období aj na hokejovej striedačke Andrej Nazarov opäť raz vytiahol niečo zo svojho talónu.

slovakia

left justify in out

V pozícii šéfa lavičky Barysu Astana v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) nezvládol záver stredajšieho duelu na ľade Admiralu Vladivostok. Štyridsaťročnému kormidelníkovi kazašského mužstva sa okrem nepriaznivého skóre 2:3 nepáčil ani výkon rozhodcov Sergeja Karabanova s Romanom Ščeňovom a dal im to patrične najavo. Iba 40 sekúnd pred treťou sirénou mali hostia príliš veľa hráčov na hracej ploche, čo si arbitri všimli a poslali na trestnú lavicu Michaila Rachmanova. Nazarov v tomto okamihu "vybuchol" a v návale zlosti najprv kopol uterák na ľad a vzápätí hodil po rozhodcoch fľašu s nápojom. Za to inkasoval disciplinárny trest a musel odísť do šatne. Ešte predtým stihol arbitrov i domáce tribúny počastovať obscénnymi gestami a vulgárnym slovníkom. Domáci Admiral duel vyhral 3:2, bolo to preň premiérové víťazstvo v sezóne 2014/2015.

 

Niekdajší asistent trénera v ruskej reprezentácii nevychladol ani pred tlačovou konferenciou, na ktorej si nekládol servítku pred ústa. "S takým vedením duelu som sa ešte nestretol. Vo Vladivostoku som bol už vlani s Donbasom Doneck a bolo to podobné ako dnes," začal Nazarov mierne a vzápätí pokračoval: "Nepreviedli sme najlepší výkon, ale keď od začiatku druhej tretiny vylúčia rozhodcovia sedem našich hráčov za sebou, je to smiešne. Sme na náročnom tripe, za šesť dní absolvujeme štyri zápasy, k tomu treba prirátať náročné cestovanie. A zrazu mužstvo z Kazachstanu takto rozoberú na kúsky. V minulej sezóne tu pískali iní rozhodcovia, ale výsledok bol podobný. Mám podozrenie, že arbitri vo Vladivostoku sú rukojemníkmi v hre silných. Šéfom Admiralu je niekdajšia hokejová hviezda Viačeslav Fetisov. V novej úlohe však zbiera len neúspechy. Pripomeniem posledné mesiace - cirkus pri voľbe šéfa ruského hokejového zväzu a potom štyri prehry Vladivostoku v KHL. Asi nastal čas s tým niečo urobiť." Nazarov po súboji vysvetlil, že gestá nepatrili divákom na tribúnach. "Veľmi si ich vážim pre ich vášeň k hokeju a za to, že dokážu vypredať arénu," poznamenal. 

 

Dlho na seba nenechala čakať ani reakcia Fetisova, ktorý Nazarovovi odkázal: "Keď niečo také povedal, musí byť riadne šialený. Som vo Vladivostoku a očakávam od neho vysvetlenie. Keď je taký frajer, nech mi to povie priamo do tváre. Postup Andreja je zbabelý. A najmä od niekdajšieho bitkára na ľade." 

 

 

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) dlho neotáľalo s vynesením rozsudku nad trénerom Andrejom Nazarovom z tímu Barys Astana. Štyridsaťročný kouč za výbuch v stredajšom súboji na ľade Admiralu Vladivostok dostal dištanc na šesť stretnutí. Korešpondentku portálu Championat.com Mariu Rogovskú o tom informoval viceprezident súťaže Dmitrij Kurbatov, podľa ktorého Nazarov dostal trest za tri priestupky - nedisciplinované správanie, hádzanie predmetov na ľadovú plochu a obscénne gestá. Okrem toho musí Barys zaplatiť za hriešnika Nazarova pokutu 160-tisíc rubľov. Kouč navyše príde podľa rozhodnutia vedenia KHL o časť svojho platu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona