Búrlivák Kyrgios zmenil tvár, Berdychovi odporúčil Jastrabie oko vo svoj neprospech

NETKY.SK • 26 Február 2016, 12:20 • 2 min
Búrlivák Kyrgios zmenil tvár, Berdychovi odporúčil Jastrabie oko vo svoj neprospech

DUBAJ - Švajčiar Stan Wawrinka od vlaňajšieho augustového Montrealu vie, že keď austrálsky tenisový búrlivák Nick Kyrgios niečo hovorí súperovi na kurte, nemusí to byť práve príjemné, Čech Tomáš Berdych mal vo štvrtok v Dubaji v SAE pozitívnejší zážitok.

slovakia

left justify in out

Za stavu 0:2 na gemy a 15:0 ho obrali o možné eso zahlásením "out!", Kyrgios však okamžite trikrát nahlas Berdycha nabádal "challenge". Konkurent sa spoľahol na jeho férovosť aj dobrý odhad, vyžiadal si kontrolu Jastrabím okom a tá ukázala kontakt loptičky s čiarou. Austrálčan si vyslúžil aplauz. Napokon zvíťazil dva razy 6:4.

V tejto sezóne sa už vyskytli dva podobné prípady. Američan Jack Sock pomkol ku kontrole Austrálčana Lleytona Hewitta na Hopmanovom pohári v Perthe a Rakúšan Dominic Thiem priznal bod Belgičanovi Davidovi Goffinovi na melbournských grandslamových Australian Open namiesto rozhodcovej verzie o opakovaní výmeny.

Kyrgios vrátane minulotýždňového zisku titulu vo francúzskom Marseille (a dubajského víťazstva nad Martinom Kližanom v 1. kole) ťahá sériu ôsmich zápasových úspechov. V piatkovom semifinále bude 20-ročný talent čeliť spomenutému Wawrinkovi, ktorému vlani v lete na dvorci v Kanade oznámil, že jeho priateľka sa vyspala s iným Austrálčanom Thanasim Kokkinakisom. Napospol panuje názor, že tým myslel chorvátsku tenistku Donnu Vekičovú, ktorá sa následne k záležitosti aj verejne ozvala. Kyrgios dostal pokutu od ATP za nešportové správanie a zneváženie dobrého mena odvetvia.

Tichá vojna medzi švajčiarskym údajným paroháčom Wawrinkom a bonzujúcim Kyrgiosom sa od decembra javí ako vytesnená minulosť. Obaja sa ocitli v rámci medzisezónnej ázijskej súťaže nadnárodných miešaných družstiev IPTL v tíme Singapore Slammers a komunita napäto čakala, či nepríde nevraživá nadstavba k vzájomnému incidentu.

 

Keď sa Wawrinku v rámci video-konferencie s fanúšikmi "úplne nečakane" spýtali, aký je teraz jeho vzťah s Kyrgiosom, Švajčiar sa nadychoval k odpovedi a mimo záberu stojaci Austrálčan ho predbehol vyhlásením: "Vychádzame spolu skvele. Sme tu pokope a je to okej." Ozval sa všeobecný smiech, medzi dvojicou pritom ako mediátor stál brazílsky deblový špecialista Marcelo Melo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona