Búrlivák Kyrgios austrálskym novinárom: Ste hanební

NETKY.SK • 12 Október 2015, 08:34 • 2 min
Búrlivák Kyrgios austrálskym novinárom: Ste hanební

TOKIO - Austrálsky tenisový nespratník Nick Kyrgios sa po prehre 6:3, 4:6, 1:6 s Francúzom Benoitom Pairem v piatkovom štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Rakuten Japan Open Tennis Championships na tvrdom povrchu v japonskom Tokiu nezdržal a vypenil smerom k médiám zo svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

"Považujem za veľmi smiešne, že tvrdo makám dva týždne, potom dostanem jednu výstrahu za správanie a austrálske médiá sa venujú len tomu. Ste hanební," napísal Kyrgios prostredníctvom svojho twitterového konta. Príspevok neskôr zmazal, ale screenshoty sú na webe. Rodák z Canberry si vyslúžil varovanie za vulgárny výlev, rozbitie rakety a odpálenie loptičky.

Dvadsaťročný 32. hráč renkingu Kyrgios dostal v lete od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) pokutu 10 000 USD za slovný výpad voči Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi počas vzájomného súboja 2. kola dvojhry na turnaji Rogers Cup v kanadskom Montreale a okrem toho aj podmienečný trest. Ak sa kontroverzný Austrálčan previní proti predpisom počas šiestich mesiacov, čaká ho zastavenie činnosti na 28 dní a pokuta 25 000 dolárov.

Ruchové mikrofóny na montrealskom dvorci v prvej polovici augusta zachytili, ako Kyrgios oznámil šokovanému Wawrinkovi, že iný austrálsky tenista Thanasi Kokkinakis sa vyspal s jeho priateľkou. ATP tento výrok označila za urážku hráča. Kyrgios dostal na spomenutom turnaji pokutu aj za neprimerané komentáre k výkonu jedného z čiarových rozhodcov v zápase proti Wawrinkovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies