Búrky zasiahli celé Maďarsko, vietor ničil strechy aj elektrické vedenie

NETKY.SK • 17 August 2015, 10:32 • 2 min
Búrky zasiahli celé Maďarsko, vietor ničil strechy aj elektrické vedenie

BUDAPEŠŤ - Požiarnici v juhomaďarskej Čongrádskej župe a v Budapešti ešte aj dnes odstraňujú následky nedeľňajších búrok. Silný vietor v mnohých obciach krajiny poškodil strechy a elektrické vedenie a vyvracal stromy.

slovakia

left justify in out

V Segedíne dokonca horel rodinný dom zasiahnutý bleskom, informovala agentúra MTI. Podľa hovorcu Celoštátneho úradu ochrany proti katastrofám (OKF) Mártona Hajduho volali v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe hasičov na pomoc v takmer 90 prípadoch. Z kempingu v Dunakiliti sa pre silný dážď mnohí rozhodli odísť - viacerým poskytli útočisko v miestnej škole.

 

V obci Vállaj v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe poškodil vietor strechy 11 obytných budov. Jeden z poškodených domov sa stal neobývateľným. V obciach pri maďarsko-rumunských štátnych hraniciach poškodila víchrica stĺpy elektrického vedenia. Dodávka elektriny na 45 odberných miestach bola dočasne prerušená.

Podľa OKF sa pri týchto búrkach nikto nezranil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies