Búrky v Taliansku spôsobili veľké škody, predmestia Ríma sú pod vodou

NETKY.SK • 14 November 2012, 15:14 • 2 min
Búrky v Taliansku spôsobili veľké škody, predmestia Ríma sú pod vodou

Búrky v Taliansku spôsobili veľké škody, predmestia Ríma sú pod vodou - Svet Jeden z historických mostov v Ríme museli dnes uzavrieť po náraste hladiny rieky Tiber v dôsledku intenzívnych dažďov, po ktorých ostali zaplavené odľahlé predmestia talianskej m

slovakia

left justify in out

img

Jeden z historických mostov v Ríme museli dnes uzavrieť po náraste hladiny rieky Tiber v dôsledku intenzívnych dažďov, po ktorých ostali zaplavené odľahlé predmestia talianskej metropoly.

Blatisté vody Tiberu vzrástli natoľko, že zaplnili niektoré podporné oblúky Mulvijského mosta. Hrozilo, že zaplavia aj chodník cez most.

Most, ktorého súčasná verzia pochádza z roku 1850, stojí na mieste niekdajšieho mosta, kde pri jednej z kľúčových bitiek starovekého Ríma v roku 312 cisár Konštantín I. porazil svojho rivala Maxentia.

Vysoké hrádze ochránili zvyšok centra Ríma, rieky Tiber a Aniene však vystúpili z brehov severne od mesta a zaplavili poľnohospodársku pôdu i časti menších miest. Na severných rímskych predmestiach nevydržala kanalizácia nápor vody, ktorá zatopila ulice i časť hlavnej diaľnice spájajúcej juh a sever krajiny. Diaľnicu dnes otvorili pre osobnú dopravu, stále však po nej nemohli premávať ťažké vozidlá.

Búrky, ktoré zasiahli severné a stredné Taliansko cez víkend, spôsobili veľké škody, ničili cesty a odrezali viacero miest od zvyšku sveta v južnom Toskánsku, kde prišli o život štyria ľudia. V Benátkach zaznamenali jednu z najhorších povodní za 150 rokov, situácia v historickom centre sa však medzitým vracia do normálu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona