Búrky v Taliansku si vyžiadali obeť, v Španielsku a Francúzsku zúrili požiare

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:51 • 2 min
Búrky v Taliansku si vyžiadali obeť, v Španielsku a Francúzsku zúrili požiare

Búrky v Taliansku si vyžiadali obeť, v Španielsku a Francúzsku zúrili požiare - Svet Búrky si v severnom Taliansku vyžiadali najmenej jednu obeť a viacerých zranených, informovali dnes miestne médiá. O život prišiel v meste Padova muž, na ktorého auto spa

slovakia

left justify in out

imgBúrky si v severnom Taliansku vyžiadali najmenej jednu obeť a viacerých zranených, informovali dnes miestne médiá.
      O život prišiel v meste Padova muž, na ktorého auto spadol strom. V regiónoch Piemont a Lombardsko spôsobili búrky záplavy, zosuvy pôdy a výpadky elektriny.
      Dvaja táboriaci ľudia utrpeli zranenia pri páde stromov v meste Verbania neďaleko jazera Maggiore, z ktorého desiatky ľudí unikali pred narastajúcou vodou. Vzdušný vír okrem toho podľa správ poškodil viacero vzácnych rastlín a stáročné stromy v známej botanickej záhrade Villa Taranto pri jazere. Ďalšie povodne hlásili z Toskánska.
      Búrky, ktoré zasiahli severné Taliansko v noci na dnes, prerušili dlhšie obdobie veľkých horúčav a sucha v regióne. Horúčavy však pretrvali na juhu krajiny, odkiaľ prišli správy o nových požiaroch, ktoré si vyžiadali evakuáciu viacerých kempingov pri meste Massafra v Apúlii.
      Požiare zúrili aj v Španielsku, kde je toto leto za posledné desaťročie najhorším, pokiaľ ide o množstvo porastov zničených plameňmi. Úrady v Andalúzii na juhu krajiny dnes oznámili, že kvôli dvom požiarom, pri obci Bedar neďaleko Almeríe a v blízkosti plážového letoviska Estepona, evakuovali asi tisíc ľudí.
      Tento rok v Španielsku zaznamenali vyše 11.650 požiarov v prírode, ktoré dosiaľ zničili 149.300 hektárov lesov a ďalších porastov. V roku 2002 išlo o 107.000 hektárov za celý rok.
      Lesné požiare neobišli ani južné Francúzsko, kde dnes plamene rozdúchavané vetrom pohltili v oblasti mestečka Orgon pri Avignone asi 500 hektárov borovicového lesa a kríkov, no tiež polí. Oheň zničil aj dva domy, zranenia nehlásili. V oblasti krátko po vypuknutí požiaru evakuovali táborisko.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies