Búrky v Európe prerušili dodávky elektriny do tisícov domácností

NETKY.SK • 26 December 2013, 08:45 • 2 min
Búrky v Európe prerušili dodávky elektriny do tisícov domácností

BERLÍN - Búrky, ktoré sa od pondelka prehnali cez Britániu a Francúzsko pripravili život najmenej štyroch ľudí. Prívalové dažde a silné vetry spôsobili škody aj v Portugalsku a Španielsku.

slovakia

left justify in out

Búrky v niektorých častiach Európy zanechali dnes tisíce domácností bez dodávok elektrickej energie. Na viacerých miestach stále platia prísne búrkové varovania a výstrahy pred záplavami. Informovala o tom agentúra DPA.

Búrky, ktoré sa od pondelka prehnali cez Britániu a Francúzsko pripravili život najmenej štyroch ľudí. Prívalové dažde a silné vetry spôsobili škody aj v Portugalsku a Španielsku.

Vo Francúzsku ostalo bez elektriny viac ako 200.000 domácností. Jednou z najviac zasiahnutých oblastí je Bretónsko.

Výstrahy pred povodňami v Británii sú stále v platnosti. Podľa polície zničili silné vetry elektrické vedenie do približne 100.000 domácností na juhu Anglicka. Narušená je pozemná, námorná aj letecká doprava.

Silné vetry na Pyrenejskom polostrove

Silné vetry, ktoré vytrhávali stromy, vyčíňali aj na Pyrenejskom polostrove, viacero ľudí je zranených. Kostol v meste Muxia v severozápadnom Španielsku zničil požiar spôsobený bleskom.

Taliansko dnes vydalo varovanie pred búrkami v centrálnych a severných oblastiach. Na štvrtok vydala krajina varovanie aj pre južné oblasti.

Škandinávske krajiny vydali varovania pred snehom a dažďom pre motoristov.

Moskva oznámila, že prvý sviatok vianočný je najteplejším za posledných sto rokov. V meste je teplota 3.5 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies